Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2012. szeptember 19., szerda

Manóvár 1. - Avagy olyan hamarosan megjelenő könyvek, amiket nagyon szeretnék

Az ősz nagyon sok fantasztikus könyvet tartogat számunkra, olyannyira, hogy naptárba kellett már írnom, melyik könyv mikor jelenik meg, mert nekem minden azonnal de rögtön kell. Lesz egy két könyv, ami már megjelent, és nagyon nehezen, de leredukáltam a könyvek számát tízre, amiket kiposztolok most, de ebből mind igazi "mostakarom". Persze van két dobogós, de az összes többi biztosan tarkítani fogja a polcoman, az egyik remélem még ma. :) 

A legeslegjobban várós:

J.K.Rowling: Casual Vacancy

Igen, mindenki jól látja, Rowling néni végre új regénnyel rukkolt elő. Viszont ez a könyv, teljesen más, mint a Harry Potter volt. HOgy ez előny-e vagy sem, hamarosan kiderül. Mindenesetre most egy unalmas, látszólag békés kisvárosba kalauzol el minket, ahol semmi sem az aminek látszik, és egy gyikosság is felborzolja a kedélyeket. Nekem olyan Agatha Christies előérzetem van, akit imádok, de remélem, hogy tévedek. Bár Christie-t nagyon szeretem, elég belőle bőven egy, és átlagos krimi annyi van mint a tenger. Rowling azt nyilatkozta a könyvéről, hogy politikai tündérmese. Hmmm... Meglátjuk. 
Megjelenés: Szeptember 27. - Számolok vissza erősen :) De nekem még jó kis idő lesz, míg ideér... 
Magyar megjelenés: Év végére várható, a Gabo kiadó gondozásában. 

Karen Marie Moning: Iced 

Igazából ettől a könyvtől kevésbé félek, mert mégis egy megismert világba kalauzol minket. Ez a regény a Tündérkrónikák Spin- off sorozata, Dani O'Malley-ról szól. Aminek nagyon örülök, az- az, hogy majdnem olyan hosszú lesz, mint a Shadowfever. Magától az új nézőponttól tartok kicsit, de biztos vagyok benne, hogy ebben nem fogok csalódni. A borító bámulatosan szép. 
Megjelenés: Október vége
Magyar megjelenés: Várhatóan jövő év eleje








Karen Marie Moning: Új Nap Virrad 

Na ez az a könyv, ami biztos nem okoz csalódást, mert angolul már olvastam háromszor. De ugye mivel megvettem e-bookban, Hardback verzióban, Paperback verzióban - ezt leginkább csak azért, mert így teljes a paperback sorozatom - és akkor már magyarul is meg kell, hogy legyen. A Tündérkrónikák befejező kötete. 
Megjelenés: Szeptember utolsó hete 





Dan Simmons: Endymion

Imádtam a Hyperion sorozatot. Minden évben Karácsonyi program volt az olvasása, most sem lesz ez másként, már látom előre. Dan Simmons egy hihetetlenül kidolgozott és végtelenül egyedi világgal, és problémával szembesít minket, talán a folytatásban végre válaszokat is kapunk. Ez a könyv nekem csak a fa alatt lesz majd, de ezt egy percig sem bánom. 
Megjelenés: Szeptember 20. 








Jean M. Auel: Mammutvadászok - Föld Gyermekei 3. 

Csak reménykedni tudok abban, hogy idén még megjelenik, pedig pofátlanul sok pénzbe kerül. Az első részt is imádtam, a másodikat is, és nagyon szeretném már ezt is a kezemben tartani, és belemerülni. Ayla élete érdekes, megható, izgalmas, minden ami egy igazán jó kalandregényhez kell. Az első regény, ami az őskorban játszódik, és én olvastam. Rengeteg érdekességet megtudhatunk arról az életről, amit akkor éltek az emberek, és hiába a sok apró részlet, Auel néni csodálatosan navigál minket, miközben a sorok között sok információt rejt el. 
Megjelenés: Október 






Ilona Andrews: Világok Peremén 1., 2. 

Az Egmont kiadóval végre a magyar paranormális románc rajongói is megkaphatják kedvenceiket. A kiadó nem tétlenkedik és szinte minden hónapban jelentet meg valamit nekünk. Nem régen Larissa Ione Demonica sorozatának első két része került a boltokba, most meg végre Ilona Andrewstól is olvashatunk. Mivel erről sok mindent nem tudok, inkább bemásolom a fülszövegét: 
varázslattal teli Perem, ahol Rose Drayton él, két világ határán terül el. Rose átjár dolgozni a Töredékbe, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és ahol a varázslat nem több puszta tündérmesénél. A másik világ Mágia, amelyet A kékvérű arisztokraták irányítanak, és ahol a varázslat mindennapos, sőt megváltoztathatja az emberek sorsát. Ahogy a többi perembéli is, Rose átjárhat mindkét világba, de mindenhol törvényen kívülinek számít. 
Rose úgy gondolta, ha tökélyre fejleszti a varázserejét, jobb életet biztosíthat magának. De a dolgok nem a tervei szerint alakultak. Most feketén, éhbérért dolgozik a Töredékben, hogy felnevelhesse két kisöccsét, ráadásul meg kell küzdenie a kéretlen kérők hadával, akik őt és a varázserejét akarják.
Ekkor toppan be az életébe Lord Declan Camarine, a mágiai kékvérű, aki szintén elhatározza, hogy megszerzi magának a lányt. És vele egy időben érkezik a különös, varázslatra éhes teremtmények egész hada. Rose-nak és a kékvérűnek össze kell fognia a szörnyű lények és megteremtőjük ellen, különben odalesz az egész Perem, és mindenki, aki ott él…
Megjelenés: Már megjelent.  

Mats Strandberg - Sata Bergmark: A kör

Igazából a könyv első körben azért hívta fel magára a figyelmemet, mert a nagy sikerű Kör filmet juttaták eszembe. Igaz, nem ugyanaz a kettő, de a könyv sem tűnik kevésbé izgalmasnak: 
Engelsfors. Egy apró csodás kis város Svédországban, ahol 6 lány épp csak elkezdte a középiskolát. Semmi közös nincs bennük - kivéve hogy mindegyikőjükben ősi ördögi erő lakozik.
Az őszi szemeszter csak elkezdődött, amikor egy halott diákot találtak a suli egyik wc-kabinjában. Mindenki öngyilkosságra tippel. Mindenki, leszámítva a hat lányt, akik tudják az igazságot. Egy éjjel, amikor a hold kísértetiesen vörösen borítja be az eget, a lányok találkoznak a parkban. Nem tudják hogyan és miért mentek oda, csak azt tudják, hogy szükségük van egymásra a túléléshez.
Azt mondják boszorkák. Egy ősi prófécia állítja, hogy ők a kiválasztottak. Ettől a naptól kezdve a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Az idő csak fogy. Valami vadászik rájuk, és ha nem ők találják meg előbb és pusztítják el azt, akkor ők halnak meg… 
Megjelenés: Október 

Kendrake Blake: Rémálmok lány - Vérbe öltözött Anna folytatása... 

Nagyon sok embert megosztott a sorozat előző része. Félelmetesnek ugyan én nem találtam, de izgalmasnak, egyedinek annál inkább, és egy cseppet sem bántam az Odaátos hangulatot. Nem tudom a történetet mivel tudják folytatni, de engem biztosan érdekel. Az külön öröm, hogy ezzel a második résszel vége lesz, így nem egy ismételten örökké tartó könyv sorozattal van dolgunk végre. 
Hónapok teltek el, amióta a vérbe öltözött lány, Anna Korlova becsapta maga mögött a Pokol kapuját, de Cas Lowood, a híres kísértetvadász nem tudja kiheverni elvesztését. Hiába mondják a barátai, hogy Anna miatta szállt alá, ő csak élőhalottként tengődik. A fiú tudja, hogy sosem talál rá a szerelemre egy élő lány oldalán, senki sem hasonlítható az ő halott Annájához. És csak őt látja mindenütt, vele alszik el és vele riad fel rémálmaiból. De valami nagyon nincs rendjén... Ezek nem képzelgések. Valahányszor megjelenik, látszik Annán, hogy a legválogatottabb kínzásokat kell kiállnia. Persze meg kell bűnhődnie tetteiért, de Cas úgy érzi, most rajta a sor, hogy viszonozza a lánynak, amit érte tett...
Megjenelés: Október  

Cythia Hand: Angyalfény

Tudom, hogy lentebb ezt már ajánlottam, de számomra az első rész olyan mértékű pozitív csalódás volt, hogy ki kell emelnem a Maxim kiadó könyvei közül. Alig várom, hogy a polcomon tudhassam, nem beszélve az igényes kiadásról, és gyönyörű borítóról. Többet nem írnék róla, mert már írtam, de ezt mindenkinek olvasnia kell, aki ennek a műfajnak a rabja. Sőt annak is, aki nem. 
Megjelenés: Október 







Becca Fitzpatrik: Vihar előtt 

Csitt csitt harmadik része. Szintén egy olyan könyv, ami eléggé megosztja az olvasókat. Én abba a táborba tartozom, aki kedveli Foltot, szeretem a történetet, és a borító szépségén kívül is értékelem. Alig várom, hogy megjelenjen. 
HA MÁR CSAK A CSEND MARAD, HALLATSZIK VÉGRE AZ IGAZSÁG HANGJA IS? 

Nora Grey nem emlékszik élete elmúlt öt hónapjára. Azután, hogy egy temetőben ébred, és megtudja: hetekig keresték, megpróbálja életét visszazökkenteni a régi kerékvágásba. Iskolába jár, legjobb barátnőjével, Vee-vel lóg, igyekszik elkerülni édesanyja ijesztő új pasiját. 
Csakhogy néha megszólal a fejében egy hang, egy idegen gondolat, amelyet nem képes megérteni. Látomásaiban angyalszárnyak jelennek meg és földöntúli lények, akiknek semmi dolguk Nora életében. 
És ott van az a lerázhatatlan érzés is, hogy egy része mintha hiányozna. 
Aztán Nora és egy szexi idegen útja keresztezi egymást, és a lányban feltámad a megmagyarázhatatlan vonzalom. Úgy tűnik, minden kérdésére nála van a válasz… és nála van Nora szíve is. Minden egyes perc, amit együtt töltenek, egyre hevesebb – és Nora végül rádöbben, közel áll hozzá, hogy szerelembe essen. Ismét.
Megjelenés: Szeptember 30. 

Jeaniene Frost: Utolsó Vércsepp 

Igen, jól számoltátok, ez a tizenegyedik ajánlóm... Ismét kiderült, hogy a számolás nem az erősségem. A fülszöveggel ellentétben ez nem egy új Cat and Bones kötet, hanem egy Cat and Bones spin- off regény. Persze ez nem von le az értékéből, de semmiképpen se egy újabb Cat és Bones folytatást várjunk, ez a könyv Spádéról szól, és az ő szerelmének a kialakulásáról. Még csak nem is E/1-ben van írva. Persze felbukkan benne Cat és Bones is egyaránt, de az nem ugyanaz, ettől függetlenül nagyon érdekel a könyv. 
Megjelenés: Már megjelent. 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése