Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2011. június 17., péntek

Nalini Singh: Látomás

Imádom Nalinit! Komolyan! Az Angyalos Sorozatával annyira meg fogott és letaglózott engem, hogy nincs mese, minden könyvét akarom, de abban a szent minutumban, ahogy megjelenik. Szerencsére az Egmont kiadó nem késlekedik, és igen gyorsan ontja magából Nalini könyveit. (Az előző részről bővebben itt.)

 Faith Nightstar a legerősebb J-metál a mentálok között. Milliókat keres tökéletes jövendöléseivel, az üzleti világ berkeiben. Kondicionálták arra, hogy csak ilyen típusú dolgokat jelezzen előre, de mivel nagyon sérülékeny, és nagyon sok minden hatna rá a külvilágban, ezért teljesen izoláltan él, egy leopárd falka szomszédságában. Minden rendben is lenne unalmas, megszokott életében, egészen addig, amikor is érzi, hogy kezd eluralkodni rajta az őrület, sajnos ez a J-mentálok nagy részének a sorsa. Úgy érzi a sötétség teljes mértékben bekebelezi Őt. Elindul hát, hogy segítségen kérjen az egyetlen mentáltól, aki nem árulja el őt, Sacha-tól, a hibás, mentál hálóról levált lánytól. Nem gondolja azonban, hogy egy különleges nagy macska várja őt, a falka territóriumának határán. Azt sem sejtette, hogy ez a macska, életre kelti az érzékeit...

Jaguár
Nagyon érdekes volt ez a rész is, szeretem Nalini stílusát, ahogy leírja a szereplőket, és nagyon izgalmasnak találom a mentál vs. vadállat felállást is. Most is nagyon élveztem arról olvasni, hogyan olvad ki a mentál jég-bezárt szíve, és hogy tudja kezelni a jaguár a helyzetet, hogy bizony az Ő életre szóló párja, más fajhoz tartozik.

A címének kimondottam örültem, mert végre egy olyan könyvcím, aminek köze is van a történethez, nem csak hasra csaptak a kiadóban, hogy jól hangzik. 

A szereplőket nem szerettem meg annyira, mint az előző részben, vagyis pontosítva, Vaughn alakját nem kedveltem igazán. Valahogy Ő nem az a figura, akit el tudnék képzelni magamnak, Faith viszont nagyon emberi volt, de vele is akadtak problémáim. A könyv úgy akarta Őt beállítani, mint egy erős nőt, akinek vannak képzeletbeli karmai. Ez nem sikerült, Faith végig nagyon törékeny és sebezhető. 

Leopárd
Sajnos ebben a részben nem volt krimi szál. Volt ugyan gyilkosság, de semmi olyan, ami miatt egy percig is járatnunk kellett volna az agyunk. Ez a rész teljes mértékben a szerelemre koncentrált, a végén ugyan kaptunk egy kis akciót, de igazság szerint nekem nem hiányzott a könyvből. 

Ami nagyon pozitív, hogy végre látom azt, mi lesz a fő szál a sorozatban, a fő küldetés. Jobban megismerhettük a mentálok világát, még magát a Mentálhálót is.  

A borító minősége sokkal jobb, mint az előző résznek. Nem törik, nagyon jó fogni, és nagyon jó minőségű. Azt is megértem, miért néz olyan különlegesen ki a férfi a borítón. Ugyanis a főhősnek nem emberi szemei vannak. Ennek ellenére engem így is taszít kicsit, de még mindig ezt tartom a legszebb borítónak, és a színei is nagyon tetszenek. 

Érdekességképpen tettem be két képet, az egyik egy jaugár a másik pedig leopárd. Vaughn az egyszem Jaguár a DarkRiver falkában, így ő máshogy néz ki. A különbség első látásra nem annyira szembetűnő. Mindenesetre nekem a Leopárdok jobban tetszenek. A jaguárok egyébként a nagyobb méretűek.

Ez a rész kicsit gyengébb volt, mint az előző, de csalódni most sem fogunk. Nálam az volt a gond, hogy nem szeretem, amikor csak a romantika áll a teljes középpontjában a történetnek, itt ez történt, de ettől függetlenül nem tudtam letenni, és ez nagy szó. Be kell valljam imádtam ahogy vívódtak egymással, és ahogy sistergett körülöttük a levegő. Jöhet is a következő Nalini! Most! Azonnal!

A könyvet nagyon köszönöm az Egmont Dark kiadónak!

7 megjegyzés:

Elliot írta...

Ez aztán a lelkes poszt!:)

Katamanó írta...

:):):):)

Lizzyke írta...

Ezt muszáj volt elolvasnom előtte neked, hogy tetszett.
Aszt hiszem te vagy az akivel a multkor nemtudtunk találkozni.

Krisztivel(Lupi)val találkoztam pesten a könyvhéten, azt mondták ha te azt mondod egy könyvre ha jó akkor az tényleg olyan.
De a blogodon is sokat voltam, többnyire ezeket a könyveket olvasom és imádom én is.

Nagy kedvencem Cat és Bones, valami Nalini Angyali vadász sorozata. Egyszerűen imádom.

Kíváncsi voltam a véleményedre a Látomásról. Épp most vettem meg, és akarok nekilátni :)

Bár szereplők szempontjából is jobban tetszett az első, meg összességében, de szerintem ezzel sem fog csalódást okozni mint az eddigi könyveivel sem :)

Pussz: Liz

Katamanó írta...

Igen sajnos velem nem sikerült találkozni, de ami késik nem múlik, remélem :) Jó volt a Látomás, mindenképp. Szerintem nem fog csalódást okozni, de azt hiszem a harmadik kötet, ami Judd-ról fog szólni, lesz az eddigi legjobb :) Jó olvasást neked, majd írd meg hogy tetszett :)

Lizzyke írta...

Úgy legyen :)

Oksi, mindenképp :) Puszi

Lizzyke írta...

Bocs, ha teleírom itt a hülyeségeiimmel.
Már a felénél vok.

Amilyen mázlim van, el se hiszed, hogy jártam.
Este elkezdtem a Látomást, mikor rámjött, hogy megkeressem a könyves szentélyembe az első kötetet.
Az odáig oké is. Csak, hogy sehol se találom.
Fogalmam sincs hol van, feltúrtam érte az egész lakást, de sehol.
Pedig onnan nemszoktam kivenni, még kölcsönadni se szoktam senkinek.
Elnyelte a föld. Azt hittem felrobbanok este.
És most sajna nincs fölös lóvém újra megvenni. Tiszta kész vagyok, fogalmam sincs hol lehet. Kicsit se voltam ideges. Jó lett volna újra elolvasni, de úgy tűnik nem fog menni.
Az én szerencsémmel, várható volt h vmikor így járok.

ÁÁÁ mind1, ilyen csak velem fordulhat elő.

Amint elolvastam írok véleményt. Eddig tetszik, bár az első izgalmasabb volt, szerintem, a karakterek is jobban tetszettek, vagyis a két főszereplő, de ez is nagyon, jó. Sejtettem, hogy nem fogok csalódni az írónőben. :)

Puszi, sorry a sok rizsáért :D

Katamanó írta...

Én is teljesen így éreztem :) Mármint, hogy az izgalmasabb volt és a szereplők is szerethetőbbek voltak, de ne felejtsd el, hogy annál a könyvnél még megvolt az újdonság varázsa is. :)

Megjegyzés küldése