Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2011. március 7., hétfő

Nalini Singh: Vonzódás

Nalini Singh már meggyőzött engem, nagyon szeretem az írásait, angol és magyar nyelven egyaránt. Amint az Egmont a tudomásunkra hozta, hogy Nalini Psy- Challenging sorozatát lefordítják magyar nyelvre, rögtön kapva kaptam az alkalmon, és megjelenéskor már meg is szereztem.

Egy sorozatgyilkos garázdálkodik 2070-ben a Földön. Mindig alakváltókat szemel ki magának, és brutális módon végzi ki őket, hosszú tortúra által. Az alakváltók megtudják, hogy a gyilkosságok hátterében egy mentál áll. Ezt persze nem tűrhetik tétlenül. A mentálokról tudni kell, hogy kiöltek belőlük minden érzelmet, csak a tudatuk irányítja őket, és az elméjükben élnek leginkább. Emellett persze a hatalom számukra a legfontosabb. Az alakváltók a tökéletes ellentéteik, rendkívül szenvedélyes, hirtelen lények, és pont ez is a gyenge pontjuk.

A könyv főszereplője Lucas, az alakváltó leopárd, aki a mentálok hálózatát akarja jobban megismerni és ezáltal szerezni minél több információt a fajról, és közelebb kerülni a gyilkoshoz, és Sascha a mentál, akinek érzelmei vannak, és így az élete állandó veszélyben forog. 

Először is nehéz elhinnem, hogy az írónőnek ez az első könyve. A történet felépítése, a szereplők kidolgozottsága egyszerűen remek. A regény fantasztikusan van felépítve, mondhatom, hogy lényegesen jobban, mint az angyalvér. Egyenlőre a szex sincs nagyon előtérbe helyezve, és ez cseppet sem ártott a történetnek.

Nagyon tetszett az alap öltet is, a mentálok, -(érzéketlen, lélek nélküli lények)-, és az alakváltók, (szenvedélyes fenevadak),- találkozása. Nagyon sok olyan szereplő van, akinek el tudom képzelni a továbbiakban a történetét.

Én már nagyon unom, a minden részben új szerelem felállást, de azt hiszem ez lesz az a sorozat, ahol nem fog zavarni. Ugyanis maga a cselekmény nem volt csöpögős, nem csak a szerelemről volt szó, annak ellenére, hogy ez egy ízig vérig romantikus könyv, hanem a krimi szálról is.

Vannak persze most is problémáim, és ez alapvetően a kötet ára, 4000 forint! ami ugyanis nevetséges ezért. A könyv nem több mint 370 oldal, kilóméteres sorközökkel, hatalmas betűkkel. De a pláne az, hoyg a borító sem jó minőségű. Nagyon vigyáztam a gerincre mégis megtört, előre látom, hogyha újra szeretném olvasni, akkor a lapok is kiesnek majd belőle, ugyanis nincs jól ragasztva sem. De, hoyg jót is kapjon a külalak, a borító maga kifejezetten tetszett, még akkor is ha a rajta lévő férfi nem éppen az esetem, és aki készítette nem olvashatta a könyvet, ugyanis Lucas fekete leopárd. Nincsenek foltjai.

Nagyon kellemes kikapcsolódást nyújtott Nalini "legújabb" könyve. Biztos meglesznek a további kötetek is nekem, és hasonlóan szeretni fogom Őket. Kíváncsian várom a mentálok és alakváltók további kalandjait. Számomra tízből kilenc.

A könyvet köszönöm az Egmont kiadónak!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Árat én is sajnálom, én 3000ért vettem meg. Többet nem adnék ki érte.

Kiket kedveltél a könyvben?

Katamanó írta...

Nem is ér többet de nagyon jó kis könyv. A kedvencem a farkas volt, tudod a nvekkel hadi lábon állok :D

Nileve írta...

Szia!

Valahogy idetévedtem, és nem bírom ki, hogy ne szóljak hozzá ahhoz a részhez, hogy nincsenek foltjai a fekete leopárdoknak, mert bizony vannak. ^^

Katamanó írta...

Köszi, azóta megtudtam már én is, de nagyon ritkán változtatok utólag a blog bejegyzéseken :D

Megjegyzés küldése