Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2011. január 5., szerda

Alex Flinn: Beastly- A szörnyszívű

Mindig is rajongtam a Szépség és a Szörnyetegért, a kedvenc Walt Disney mesém a Bambi mellett, kicsinek minden egyes sorát kívülről fújtam, ezért hihetetlenül vártam a Beastlyt, ami egy igazi modern világba helyezett Tündérmese, modern Szörnyeteggel és Szépséggel, plusz karakterekkel. 

A Beastly Kyle szemszögéből van írva, aki maga a szörnyeteg, végre először látunk valamit az előtörténetből is, és láthatjuk azt is mennyire jogosan vált is szörnyeteg a főhősből. Igazából azt a küllemet kapta meg, ami önmaga is volt belül. Egy lelketlen, önző fenevad.

Nem hiszem, hogy el kéne mesélnem a történetet, hiszen ez az a mese, amit igazán mindenki ismer. Nagy meglepetést nem is tartogat számunkra a történet, de ez nem is baj. A történet egyszerűsége, a szereplők karaktereinek fejlődése külön varázst ad, szinte végig mosolyogva olvastam a regényt.

A legjobb az egészben szerintem az, hogy el tudjuk hinni az egész mesét. Annyira hiteles, annyira reális az egész, nincs egy tökéletes karakter sem a könyvben. Még a droggal kapcsolatos problémák is felmerülnek a regényben, és kicsit sem erőltetetten.

Mindent egybe vetve nekem nagyon tetszett. De valahogy előre éreztem, amint kézbe vettem, hogy nagyon fogom szeretni. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szeretne egy esős délután elolvasni egy kedves regényt, olyat ami igazán mosolyt csal majd az arcára, miközben egy meleg teát (kávésok esetében kávét) szorongat a kezében. Nekem tízből tíz. Nem tudok rá rosszat mondani.

A könyvből film is készül, ami elvileg nyáron jelenik meg nálunk a mozikban. Azt hiszem én biztosan ott leszek amint vetíteni fogják.

3 megjegyzés:

Diamant írta...

Ez ígéretesnek látszik, és tetszik, hogy a fiú szemszögéből olvashatjuk...az eredeti mese a szöny szemszögéből! Váó... és egy újabb könyv kerül fel a kívánságlistára:)

Katamanó írta...

Örülök neki, hogy meghoztam hozzá a kedved :):) Hidd el nagyon nagypon jó könyv :) Egy baj van vele... Hogy rövid :D

Diamant írta...

Nem baj, hogy rövid, a lényeg, hogy nagyon-nagyon jó!:) Kell nekem!:))

Megjegyzés küldése