Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2010. december 29., szerda

Richelle Mead: Last Sacrifice- Vámpírakadémia 6

Utolsó kötet. Ez az utolsó Roseról. Remek. Most mit mondjak erre? Nagyon vártam? Igen. Amint lehetett olvastam? Igen. Tetszett? Nagyon. Megvagyok elégedve? Nem. Ez nem befejező kötet. De kezdjük az elején.

Nagyon kedves barátnőmnek hála sikerült megszereznem ilyen hamar ezt a könyvet, mert még mindig nem merek rendelni külföldi oldalakról, bár a shadowfevert már meg fogom, mert arra egy percet sem fogok tudni várni :D

Na de visszatérve a vámpírakadémiához; aki nem olvasta el az ötödik részt, az csak a saját felelősségre olvasson tovább!! Rose börtönben csücsül, hiszen ugye letartóztatták Tatjana Ivashkov meggyilkolásáért. Persze ehhez semmi köze sincs, ellenben Őt kivégzik, ha nem találnak más ellen terhelő bizonyítékot. Rose apja; Abe eljön érte és a barátai segítségével kimentik, hogy Dimitrijjel együtt meneküljenek és rejtőzzenek el addig amíg nem sikerül kideríteni a rejtélyt.

A könyv megint csak két szálon fut, Rose-én és Lissáén. A Lissa szálakat kifejezetten untam néha, volt pár olyan rész, ami szerintem teljesen feleslegesen szerepelt róla a könyvben és csak növelte a lapszámot.

Rose történet szála sokkal jobban érdekelt, bár nagyon kíváncsi voltam a gyilkosra is, sokkal inkább érdekelt az, hogy mi történik Rose-al és Dimitrijjel és végül ki lesz az aki elnyeri Rose szívét.

A befejezése nekem kicsit erőltetett volt, persze igyekezett az írónő mindent lezárni, volt pár nagyon frappáns ötlete, és volt pár nagyon döcögős. Tudom, hogy lesz egy következő sorozat, ennek ellenére nagyon zavart, hogy pár szereplőp problémái igazából eltűntek a süllyesztőben. Nagyon nem voltam megelégedve ezzel, az meg hogy kit választott Rose az első oldaltól sejthető, sőt szerintem mindenki tudja a lelke mélyén.

Nekem tízből még mindig kilenc. Az egész sorozat ezt a besorolást kapja tőlem. Tetszett ... Tetszett... De nem ütött és nem is szólt a szívemhez. Lissát az utolsó pillanatig nem tudtam megkedvelni, ahogy eleve a Dhampyrok feláldozását sem tudom értékelni, és nagyon nem is tetszett, azt hittem, ez megoldódik valahogy. Ez a sorozat egyébként kifejezetten jó, vannak gyengébb részei, és vannak erősebbek is. Sokszor megütköztem egy- egy karakter logikátlan viselkedésén, és kitörésén, mégis mindig volt valami, amin megdöbbenhettünk, vagy vegyük a harmadik és az ötödik rész végét, ahol olyan függővéget hagyott nekünk az írónő, ami igazán álmatlan éjszakákat okozott azt hiszem sokunknak.

Végszónak legyen elég, hogy ez nem befejező kötet. Sorozat kötetnek nagyon jó és izgalmas. Befejezésnek nekem nem volt elég, de lehet túl sokat vártam.

28 megjegyzés:

Unknown írta...

Esetleg megtudnád mondani, honnan töltötted le, mert én már egy ideje keresem:S
Előre is köszönöm

Katamanó írta...

Nem letöltött verzióm van :) Egy barátnőmtől kaptam, aki kint lakik Amerikában, sajnálom ebben nem tudok segíteni, úgy látom még nincs sehol fent sajnos.

petra írta...

Szia
Engem az érdekelne hogy Rose és Dimitrij összejönnek-e vagy sem ??

Katamanó írta...

Szia!
Ha valóban tudni szeretnéd ezt, akkor kérlek írj e-mail címemre: katamano.collie@gmail.com és megadom a választ, de nyilvánosan semmiképpen sem szeretném, mert sokan szeretnének még izgulni ezen a kérdésen :)

petra írta...

oké köszi:)

Unknown írta...

Nos aki szeretné elolvasni MAGYARUL, persze ez csak rajongói fordítás. Annak itt vannak a linkek:
1-8. fejezetig van meg itt: http://ingyen-konyv.blogspot.com/2010/12/richelle-mead-vampirakademia-6.html
8. fejezettől, a 32.-ig van meg(persze folyamatosan fordítják, naponta felkerül egy fejezet szal nem sokára a teljes könyv fent lesz):
http://5mp.eu/web.php?a=konyvfanoknak2&o=3xpCyofKnQ

Névtelen írta...

Szia Kata!
Most jöttem ám rá, hogy én is követője vagyok ám a bloggodnak :D Mert ugye kicsi a világ... :D

Vivi (Szilvásvárad)
:D

Katamanó írta...

:D:D Ja kicsi :D Azért az vicces volt :D:D Mellesleg a Wee-ről rögtön rájöttem, hogy te vagyol :D Ki más lenne :D

Inez írta...

Már nem lesz több Vámpírakadémia???=(
A vége elég jól sikerült szerintem. az utolsó fejezet tetszett, de elég erős kontraszt volt az utolsó előttihez képest ahol ugye veszekedés, szomorúság, bűnbánat volt.Ezért is elég befejezetlennek hat összességében. Én ebből a részből hiányoltam az izgalmat mert -a többivel ellentétben- itt elmaradtak a strigaharcok ami szerintem elmaradhatatlan volt idáig és most valahogy mégis kimaradt. Sokkal inkább egy lightos üldözési sztorivá alakult. Az egymásratalálás sem volt olyan csattanós mint ahogy várnánk, bár már az 5-ikben sem ezt vártam.
Mindent összesítve nagyon jó könyvsorozat nekem még mindig a kedvencem, de ez az utolsó kötet nem múlta felül a várakozásom.
Nekem még mindig a 4. kötet a kedvencem. Abban olyan izgalmak és érzelmek elevenednek meg amit nagyon nehéz megteremteni, és utána már nem is sikerült. De én imádtam.
Reméltem, hogy Adrian helyzete megoldódik mert nekem ő az egyik kedvenc szereplőm, és ez elég hiányosság volt úgy gondolom. Mert sajnos csak a legfőbb szereplők voltak elégedettek=/Pedig én őt választanám:P Nem Rose helyében, hanem magamnak:P

Katamanó írta...

Teljesen egyetértek veled. Nekem pontosan ilyen problémáim voltak a könyvvel. De örömmel elárulom, hogy lesz következő Vámpírakadémia is. Természetesen Spin- off sorozat lesz, ami Adrianról, Sydneyről, Jailbaitről és Eddir-ről fog szólni. A Jailbait-et sajnos még mindig nem tudom mi magyarul. Ő a fiatal lány, aki reménytelenül szerelmes Adrianba.
Nekem is Adrian a kedvencem :) Még idén jön az első Spin-off, augusztusban várható, és Bloodlines lesz a címe, de azt hiszem lassan kiteszem a blogra hírként, annyian kérdeztek róla :)

Névtelen írta...

Sziasztok! Én még csak most végeztem az 5.el, és keresem a 6.at:D Viszont azt olvastam, hogy lsz folytató sorozat. Kérlek, írd már meg a katonaklaudiakiki@citromail.hu-ra, hogy mi lesz a kövi sorozat címe, és annak az első részének is a címe. Nagyon kösz, Dia

Névtelen írta...

Valaki el tudná nekem küldeni a Vámpír Akadémi 6-ot magyarul? Sehol sem tudom letölteni:'( Kérlek, valaki szánjon meg!!! Ha valaki el tundá küldeni, az kérem, írjon az aobachan@citromail.hu-ra!

Katamanó írta...

A könyv szeptember 8.-án jelenik meg magyarul.

Titti írta...

Epic fail :D:D:D

Névtelen írta...

Szia!Megtudnád nekem írni mi lesz a Vámpír Akadémia 6. részében?Az Email címem:hajni1197@hotmail.com.Előre is köszi

Katamanó írta...

Szia!

Kérlek írj az e-mail címemre és ott kérdezd meg amit szeretnél. A farkasos képem alatt ott van mi az e-mailem. De szerintem várd meg a könyvet, hamarosan itt lesz. :)

Titti írta...

Jajah, ha már eddig tudtál várni, akkor mostmár ki kell bírni kicsit:) Megéri:)
Én már a Bloodlines-t várom nagyon nagyon:)

Rin-chan írta...

Hát én nem panaszkodom erre a könyvre sem... Tény, hogy kicsit lightosabb mint az eddigiek, de én imádtam... Mondjuk nekem nagy szerelem az egészt VA... Az első story ami rá tudott venni,. hogy angolul olvassak... A Bloodlinest olvasom eBookon és azt kell mondjam UHH... Kicsit talán lassabb, mint amit Meadtól megszoktam, de jó! Történt vmi még a könyv kezdete előtt amit Sydney(az ő szemszögéből íródott) még nem is tud, de az aki ismeri a világot már rájöhetett és... Hát én egy kicsit(nagyon) meglepődtem... :D

Katamanó írta...

:D:D:D Nagyon várom már, de mindenképp magyarul szeretném elolvasni, ezért nem kezdtem még neki :) És kissé el is vagyok havazódva, de amint meglesz magyarul, nem menekül előlem. :)

Rin-chan írta...

Nekem az a fő bajom, hogy nem mindig tudok olvasni... Nincs, most netem, szótárprogram meg csak anyu laptopján van az meg nem sokat van itthon... De amikor csak tudok, olvasom... Majdnem a feléig eljutottam már, amikor meg nem jutok éppen hozzá Anita Blake-et olvasok...

Katamanó írta...

:):):) Az jó, az Anita Blake-t én is szeretem. :):) Igaz még csak 3 kötetet olvastam el, de a tizedikig meg van :) amint elolvastad várom a véleményed a bloodlines-ról. :) Ígérem én is azonnal írok róla, amint megjelenik. :)

Rin-chan írta...

Megegyeztünk... :D Edddig, rviden és tömören: Imádom... :)

Mellee írta...

Sziasztok!

Lehet tudni valamit a Bloodlines magyarországi megjelenéséről? Mert engem is nagyon érdekel...
:D
Imádom a VA-t, mindjárt befejezem a 6. könyvet és gondoltam belekezdek megint azt elsőtől kezdve. :D

Katamanó írta...

Szia!

Bizony. :) Jövő hét kedden jelenik meg. :)

Rin-chan írta...

Hát... Kiolvastam a Bloodlinest!
És azt kell mondjam nem csalódtam... Történt pár megdöbbentő dolog, különösen a vége felé.

"Végignézni" ahogy Sydney megtud és (főként ahogy) lereagál egy olyan dolgot, amit az olvasó már az első néhány fejezet után tud, elfogad és nem akad fenn rajta... Érdekes volt...
Mondjuk lehet, hogy csak az én hülyeségem miatt, mert kivoltam akadva Sydneyre, hogy, hogy nem veszi észre, mikor annyira nyilvánvaló...(Aztán rájöttem, hogy neki nem feltétlenül olyan nyilvánvaló mint annak, aki végigolvasta a sorozatot...)

Nah már megint túl sokat szövegelek. (Vagy valami olyasmi...)

Mindenesetre Mead hozta a szokásos (zseniális
)formáját, már a Vámpírakaémiával beleszerettem astílusába, a világba,és azóta sem ereszt, egyre jobbak és jobbk Mead könyvei...

Névtelen írta...

Én imádom a va t. Kicsit lemaradtam mert nem rég "fedeztem fel" ezt a sorozatot. A 6nak még csak a felénél tartok de nekem nagyon tetszik. Személy szerint Rose a kedvencem de kíváncsi vagyok a Sydney röl szolo könyvre is. Bocsi a helyesirásért de telorol irok.xd
Dorina

Névtelen írta...

Ha valaki el tudja küldeni a Bloodlinest nagyon megköszönném. Emailom: bakicsdorina@citromail.hu

mrynn írta...

Sziasztok!
Most találtam rá a blogodra, és nagyon tetszik. Klassz kritikákat írsz. ;)
A VA-t kicsit már régebben olvastam, és tetszett, bár nem volt a kedvencem sem. Valahogy Rose karakterét már kicsit untam a végére. Túl statikus volt, nem sokat változott, és csak a vicces belső kommentjei dobták fel. Ezzel szemben, meglepő módon Sydney-t nagyon csípem! Most végeztem a Bl első három kötetével és nagyon várom a folytstást! Ő alapból összetettebb, okosabb, és izgalmasabb szereplő. Bírom a sajátos iróniáját. Nagyon jól van nála ábrázolva a jellemfejlődés, és ez a többiekre is igaz. Arról nem is beszélve, hogy ki a másik főszereplő mellette... :P A harmadik rész pedig már annyira vicces, pörgős és izgalmas, hogy csak pislogtam, meddig is jutottunk el az óvatosabb kezdéshez képest. Valamint, esküszöm, szexis. Százszor inkább, mint a VA. XD Szóval én ezt is mindenkinek ajánlom, aki szerette a korábbi részeket. Sztem nem fogtok csalódni benne. Magyarul sajnos egyenlőre nem folytatják, de novemberben jön ki a 4.rész, és angolul is könnyen olvasható! Szóval hajrà! Várom majd itt a kritikákat, véleményeket. Kìváncsi vok, kinek, h tetszik. :P

Megjegyzés küldése