Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2012. január 25., szerda

TOP 10 KÖNYVEK 2011

Na végre elérkeztem ehhez a poszthoz is. A posztban csak és kizárólag magyar könyveket említek meg, egy kivételével, de aki ismer, pontosan tudja melyik könyv lesz a kivétel. Nagyon sok fantasztikus könyv jelent meg idén, amik nem kerültek be ide, ez azért van, mert én nem olvastam őket. A listában csak és kizárólag általam már olvasott könyvek szerepelnek. :) Amik 2011-ben jelentek meg természetesen. 

10.Torey Hayden: Egy Gyerek
Mert úgy tudott írni a témáról, hogy megszakadt a szívem, mégis képes voltam végig olvasni, és megszeretnie egy hihetetlenül problémás, és hányatott sorsú kislányt. Mert volt kellő önkritikája és öniróniája Toreynak, és nem esett bele abba a hibába, amit sok riport könyves elkövet, nem fényezte magát az egekbe, csak egy átlagos embernek állította be magát, és nem is Ő volt a középpontban.
9. Jean M. Auel: Barlangi Medve népe
Mert ez egy gyönyörű történet az emberi szeretetről, az elfogadásról, egy lányról, aki mindent megtett, hogy egy másik faj tagja lehessen, szerette őket önzetlenül akkor is amikor elfordultak tőle. Mindez úgy megírva, hogy közben megismerhetjük a történelmi hátteret és a szokásokat.

8. Ally Condie: Matched
Mert ez egy csodálatos szerelmi tőrténet, és egyben borzalmas disztópia egy világról, ahol a szabad akarat már nem létezik. Egy fiataloknak szóló 1984. Mert szerettem a szereplőket, az ártatlanságukat, mert megmutatta a könyv, hogy egy ártatlan jóindulatú döntés mivel járhat és mert remekül van megírva.
7. Nalini Singh: Angyalcsók
Mert a paranormális romantika és az angyalok mindig a kedvenceim maradnak. Mert Nalini csodálatosan és egyedin ír, és ennek a szerelmes párnak a történetét különösen élvezem. Mert végre egy könyv, ami külsőre is szép, nem csak belsőre, és mert mindig megdobogtatja a szívemet, akárhányszor elolvasom.

6. Andrea Cremer: Nightshade
Mert ez egy olyan tini urban fantasy, amiben nagyon tetszett a mitológia, a varázslat használata, a szereplők nagyon szimpatikusak, és a szerelmi háromszög is lekötött. Hihetetlenül élveztem az első mondattól az utolsóig.

5. Suzanne Collins: A Kiválasztott
Mert imádtam a sorozatot és ez egy méltó befejezése az egész történetnek. Mert reális, és nem lett nagyon "amerikai".

4. Jim Butcher: Pusztító Vihar
Mert végre egy urban fantasy, amiben nem csaj a főszereplő. Amiben a cselekményé a főszerep, és nem botlunk minden sarkon egy szexis vámpírba. Mert izgalmas, és amellett, hogy fantasy krimi is, és annak is első osztályú. Mert Hoppán Eszter fordította, aki szerintem az egyik legjobb fordító a világon.

3. Richelle Mead: Vérvonalak
Mert sokkal jobban megfogott, mint a Vámpírakadémia. Mert jobban kedveltem a szereplőket és itt végre Adrian a nyerő. Mert érdekes volt az egyedi és új világ. Mert nem kellett egy egész regényt várnunk a szereplők és a világ megismertetésére.

2. Jonathan Stroud: Salamon Király Gyűrűje
Mert Bartimaeus a főszereplője. Azt hiszem ennyi erről elég is.

1. Lionel Shriver: Beszélnünk Kell Kevinről
Mert ennél megrázóbb, reálisabb könyvet keveset olvastam, és hihetetlen hatással volt rám.

Az év abszolút legjobb könyve: Karen Marie Moning: Shadowfever
Ezt nem kell magyarázni. Úgy fantasztikus az egész sorozat ahogy van. Imádom, imádom, imádom :DD
Az év meglepetése: Szergej Lukjanyenko: A Világok Őre
Az év legrosszabb könyve: G.B. Hellenbrandt: Sherion Woods - Apály

Az év legszebb könyve: Karen Marie Moning: Shadowfever


Az év legcsúnyább könyve: Sherion Woods - Apály
Az év legjobb magyar író tollából írt könyv: Baráth Katalin: Türkizkék Hegedű

Az év legnagyobb csalódása: Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Az év novellás kötete: Neil Gaiman: Tükör és Füst

2 megjegyzés:

mirabella írta...

Bocsi, hogy ide írok de a tanácsodat szeretném kérni. Tudnál olyan könyvsorozatot ajánlani ami nagy hatással volt rád?? Harry Pottert, Bartimaeus trilógiát, Az éhezők viadalát, a Rémségek cirkuszát és folytatását olvastam és valami hasonlót keresek. Előre is köszönöm. :)

Katamanó írta...

Szerintem próbálkozz meg a Tündérkrónikákkal, bízz bennem, az első két kötet, lehet hogy nem fog annyira tetszeni, de a későbbiek kárpótolnak. Bartemiusból már megjelent a 4. kötet is, azt olvastad már? Amúgy ez így téves, hogy negyedik kötet, ez egy független kötet a többitől, de nagyon, nagyon jó. És amit nagyon ajánlok, az Philip Pullman, Aranyiránytű sorozata. Valami fantasztikus. Ja és a Füst és Csont leánya. Remélem segítettem. :)

Megjegyzés küldése