Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2011. december 12., hétfő

Interjú a Wizard Books kiadóval, az- az Kácsor Péterrel.

Még sosem írtam ilyen posztot, de mivel egy fiatal egy könyves és nagyon szimpatikus kiadóról van szó, így úgy döntöttem megpróbálkozom valami ilyesmivel is. A kérdésekre Kácsor Péter válaszol, aki a Wizard Books kiadó egy személyben.


Hogyan fogalmazódott meg önben a könyvkiadás gondolata?
Először is nagyon szeretek olvasni. :-) Imádom a Star Wars világát, de magyarországon a 2008-as és 2009-es évben alig jöttek ki ilyen könyvek (legalábbis én keveseltem őket). Ezen úgy szerettem volna változtatni, hogy kiadom én, de alapos utánajárás után kiderült persze, hogy azért akad, aki ezt megteszi őket helyettem... Mivel a könyvkiadás témakörébe már beleástam magam, ezért úgy döntöttem, hogy így is megalapítom a kiadót, csak nem Star Wars könyveket, hanem más, itthon még kiadásra nem került Fantasy és Sci-Fi könyvket adok ki.
Milyen típusú könyveket szeretnének kiadni a közeljövőben? 
Mindenképpen a Fantasy és a Sci-fi vonal érdekel a legjobban. Az elsőn mindig sok múlik, így ha a Dresden Akták beváltja a hozzá fűzött reményeimet, akkor valószínűleg egy másik Urban Fantasy jellegű sorozat is kiadásra kerül hamarosan, talán még a jövő évben. Ezen kívül egy sci-fi sorozaton gondlokodom, továbbá egy régi kedvenc trilógia folytatásán, valamint egy számítógépes játék történetét leíró sci-fi könyvön, nem is beszélve az író másik sikeres, hat részes Codex Alera fantasy sorozatáról... (meg még több tucat másik címen és sorozaton persze)
Mi alapján döntöttek a Dresden akták kiadásáról és számíthatunk- e a folytatásra?

A leginkább szimpatikus talán az volt, hogy rengeteg külföldi kritika arról számol be, hogy az író folyamatosan fejlődik, így a sorozat könyvei egyre jobbak lesznek. Tetszett a "darkos" hangulat, és a pörgős akciók, nomeg a szerethető varázsló főhős is. (Részben neki köszönhető a cég neve is.)  Egyáltalán nem játszott szerepet a választásban viszont az itthon is vetített 12 részes filmsorozat, (amit nem is láttam) hiszen annak valóban kevés köze van a könyvekhez. A folytatás nagyban függ az első könyv fogadtatásától, ami remélem pozitív lesz.

Mit szeretnének elérni az itthoni könyvpiacon?
Biztosan furán hangozhat, de nincs konkrét célkitűzésünk, azon túl, hogy azokat a fantasy és később sci-fi könyveket megjelentessük, és itthon is sikeressé tegyük,  melyek már bizonyítottak az olvasók felé. Olyan régi címek is előfordulhatnak a későbbi palettán, amelyeket számomra érthetetlen okokból nem adtak ki itthon (ilyen például a Dresden Akták is).
Kiket szeretnének leginkább elérni, melyik olvasói réteget?
Nincs konkrét célközönségünk, az olvasói réteg véleményem szerint nem csupán műfajonként változó, hanem könyvenként is teljesen eltérő lehet. Ami a  Dresden Akták sorozatot illeti, szerintem egy tizennyolc éves tini éppúgy megszeretheti a könyvet, mint egy sokat olvasott nyugdíjas. A fantasy könyveket kedvelők éppen olyan jól szórakozhatnak rajta, mint a vámpíros könyvekért rajongó, vagy az akciódús, pörgős krimit szerető olvasók.
Mely boltokban találkozhatunk jelenleg a könyveikkel?


A könyv megvásárolható nálunk (www.wizard-books.hu) és természetesen a kiadó honlapján (www.adlibrum.hu), továbbá az alábbi weboldalakon:
és egyre több on-line könyvesboltban.
Előreláthatólag mikorra várható a Dresden Akták sorozat folytatása, a második rész, a Fool Moon?
Valószínűleg a jövő év elején kezdődik meg a könyv fordítása, így szerintem május-júniusra tehető a második rész kiadása.

Utólag is nagyon köszönöm az interjút és nagyon sok sikert kívánok! 

4 megjegyzés:

Kelly írta...

Most kezdtem el én is a könyvet:) Nagyon szimpatikus a kiadó, sok sikert nekik:)

Katamanó írta...

Kíváncsi leszek mit szólsz majd hozzá :)

Shanara írta...

Elolvastam a könyvet. Nagyon tetszett! :-))
Az interjú is nagyon jól sikerült és tényleg szimpatikus a kiadó. Nagyon köszi ezt a bejegyzést (is)! Ami nagyon feldobta a napomat: az utolsó kérdésedre adott válasz. Jupijé, már május-június környékén várható a folytatás. Na jó, a júliussal is kiegyezem. :-DD

Katamanó írta...

:D:D:D

Megjegyzés küldése