Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2010. január 13., szerda

Sherrlyn Kenyon: Álomszerető



Sherrlyn Kenyon: Álomszerető
Urban Fantasy

Nagyon nehezen láttam neki ennek a könyvnek. Valószínűleg a borító taszított el, mert egyszerűen ezekkel a borítókkal nem tudok megbarátkozni. (Bár szerintem a sorozat következő kötetének a borítója még rosszabb... ) De amint a kezembe került a könyv, egyszerűen nem tudtam letenni. Teljesen ledöbbentett és magával ragadott a történet.

Adott egy teljesen hétköznapi nő, Grace Alexander, aki egy olyan családban nőtt fel, ahol mindenki rajongott a természet felettiért, míg neki semmi más óhaja nem volt, minthogy lehessen egy normál párkapcsolata, egy rendes szeretője és nyugalmas élete. Az egyik hókusz pókuszos barátnője eközben meglepte egy könyvvel amin egy gyönyörű férfi volt látható. Ezt a férfit elő lehetett hívni a könyvből, ha az ember jó időben és jókor mondja el a "varázsigét". Grace persze nem hitt ebben, mégis megpróbálkozott vele. Még jobban meglepődött amikor egy gyönyörű férfi jelent meg a lakásában, aki felajánlotta neki teljes körű szexuális szolgálatait. A történet innen kezdődik, innen indulnak a bonyodalmak, a teljesen hétköznapitól, egészen a görög istenekig.

Eleinte azt hittem egy szokásos történet lesz egy lányról, aki mindent megtenne egy csodás egyszerű életért de végül rájön hogy az mégsem neki való és erre egy hihetetlen csupa izom férfi döbbenti rá. De ez a történet nem erről szól. Sokkal reálisabb annál, sokkal hitelesebb. Mindenesetre nem éppen egy bonyolult és akicódús mű, úgyhogy nyugodtan ajánlom nyári olvasmánynak is a standra. Nekem nem volt különösebben megrázó, csak egy kedves szerelmi történet megfűszerezve a götög mitológiával, ami különösen tetszett nekem. Leginkább ezért vettem meg, mert rajongom a görögökért, az istenekért, az egész mondakörükért.

Aki persze arra vágyik, hogy sokat megjelenjenek a könyvben az istenek és róluk szóljon minden, mint mondjuk a Villámtolvajban, akkor csalódni fog. De szerintem a könyv, annak ellenére, hogy elég régen iródott, nagyon jól bele illik a mai urban fantasy világba. A sexet érzékien és nagyon szépen írja le, és számomra külön öröm volt, hogy nem vámpíros a történet. Nagyon szeretem a vámpírokat, de ez valami új!

Nagyon érzékelhető persze, hogy ez a könyv valaminek a kezdete. Még nem indul be igazán a központi szála a sorozatnak, persze a többi kötet sem az a megszokott vámpír történet, de ez engem egy cseppet sem zavart. Számomra ez a regény 10/9 és csak azért 9 mert sosem lesz a kedvencem, nekem nagyon fontos, hogy az író gyönyörűen írjon, vagy ha nem ír választékosan, akkor legalább nevettessen meg a kötet, adjon egy kis plusszt. Az álomszerető nem adott, de nagyon élveztem. Meg fogom venni minden egyes kötetét.

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Borító nekem sem tetszik. Kár, hogy nem maradt meg az eredeti. :(

Köv kötetekben egyébként többet fognak szerepelni az istenek és nevetni is sokat lehet majd. :)

Katamanó írta...

Nekem is nagyon tetszenek az eredeti kötetek. Hatodik kötetig olvastam egyébként, azért is utalta ma következő kötetekre. Ez a leggyengébb szerintem, egyre jobb a sztori :) És a harmadik magyar borító már nem is annyira csúnya :)

Névtelen írta...

Szerintem is ez a leggyengébb. Melyik könyv tetszett eddig a legjobban?

Katamanó írta...

A hatodik kötet. Szerintem az egyszerűen szuper. Egyre csak jobbak és jobbak:) Egyébként tetszik a magyar fordítás is.

Névtelen írta...

Vane-é? Azt hiszem övé a 6. ha a novellákat nem számoljuk.

Katamanó írta...

igen :)

Névtelen írta...

Övét én is nagyon várom, meg még Zarekét, Valeriusét és Acheronét.

Katamanó írta...

:):) szerintem csak egyre jobbak és jobbak:):)

Névtelen írta...

Egyetértek. :)

Admin írta...

Én most fejeztem be az első kötetet! Nagyon tetszett! Ez a könyv is azért tetszik,mert valami más,izgalmas,nem a tipikus vámpír stb. történet,bár azokat is szeretem ne érts félre,csak már sok volt talán,és másra vágyom!
A Tündérkrónikákat egyenlőre nem tudom folytatni,így találtam erre a sorozatra,és örülök neki... :)

Katamanó írta...

Nagyon jó kis sorozat ez :) És nem értelek félre teljesen egyetértünk:) Szerintem is túl so ka vámpíros, és nehéz köztük megtalálni ami igazán jó. Nagyon javaslom neked Frost-ot, és Nalinit. Ők is szuperek :) Nem a megszokottak. :)

Admin írta...

Köszi az ajánlást! :)
Már rá is kerestem a könyvekre,és tényleg ígéretesek! Mindig kedvet kapok újabb-újabb könyvekhez,de próbálom tartani magam,az épp aktuális sorozathoz! :)

Megjegyzés küldése