Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2011. július 18., hétfő

Karen Chance: Átölel az éjszaka



Ez a sorozat nagy utat tett meg, ugyanis az első résszel egyáltalán nem voltam elégedett, sőt... Azt gondoltam nem is folytatom a sorozatot, ám sokat győzködtek, hogy érdemes és ne hagyjam abba. Végül beadtam a derekamat, és nem is bántam meg, a második kötet ezerszer jobb volt mint az első. De a harmadik! Na ez eddig mindent vitt. 

Cassie Palmer ismét bajban van, ahogy már megszokhattuk tőle, a geiss még mindig rajta van, Mirceán egyre jobban eluralkodik az őrület, Pritkinről pedig még mindig nem lehet tudni, igazából kinek az oldalán áll. Arról nem is beszélve, hogy egyre többen szeretnék holtan látni, még a pokol démoni ura is ezután epekedik. 

Amint látjuk, a könyv pörgős felépítése mit sem változott. Továbbra sincs egy szusszanásnyi időnk sem, végig folyamatosan történnek az izgalmasabbnál izgalmasabb események. Olyan mintha egy igazi akció film kellős közepébe csöppentünk volna, nem is akarjuk abba hagyni a könyvet egy percre sem. Az elején persze megint nehéz volt belerázódni, mivel Chance mindig a történet kellős középbe rak minket, semmi bevezető, így gyorsan meg kell szokni fékevesztett tempóját. 

Ebben a részben már kis részt a romantika is szerepet kapott, most már végre látszik, ki az a két szereplő, akik között eldől vajon ki is lesz Cassie szíve csücske. Nem kérdéses én kinek drukkolok... (Naná, hogy Pritkinnek!:)) Egyre jobban megismerjük a világot és a szereplőket is. Minden elismerésem az írónőnek, ugyanis nagyon tájékozott a történelemben is, így a könyv hiteles is marad az utolsó betűig.

Azt szeretem még ebben a sorozatban, hogy ez nem csak egy szokásos urban fantasy, hanem itt megjelennek a tündérek, a mitológia, a vámpírok, varázslók.. stb.. Igazából minden olyan elem, amiért magát a fantasy műfaját olvasom és szeretem. Így megkockáztatom, hogy olyan embernek is tetszene a könyv, aki nem épp vámpírokról akar olvasni.

A borító sajnos nem tetszik. Az első kettő sokkal szebb volt. Az elmosódó város fények miatt kicsit olcsó, ponyvás hatást ért el nálam, pedig ez a könyv nem érdemli meg, hogy ilyet gondoljunk róla. A kötés sajnos nem a legjobb, hiába vigyáztam rá, a gerince megtört és egy- két lap ki is lazult, figyelni kell rá olvasás közben. 

Ritkán teszek ilyet, de külön kiemelném, hogy a fordítás most kifejezetten jó és ötletes volt. Csak gratulálni tudok a fordítónak, aki szép, összeszedett mondatokban tárta elénk Cassie történetét. Ez is nagyon sokat hozzá tett az élményhez.

Azt kell mondjam én magam sem hittem, hogy megérem azt, hogy a Cassandra Palmer sorozatot maximális ponttal jutalmazzam. Mégis megtörtént, sőt ha ez így folytatódik még kedvenc könyv is lesz belőle. Nagyon szeretném, ha minél több ilyen színvonalas könyv jelenne meg, a magyar piacon. Számomra tízből tíz!

A könyvet nagyon köszönöm a Kelly kiadónak!

6 megjegyzés:

Titti írta...

nem ér minden könyvre 10 pontot adni:D

Katamanó írta...

:D:D nem is adok :D De ez nekem akkor is tetszett ha neked nem na :D :P:P Viszont egyenlőre a Wolfsbane-el vegyes érzelmeim vannak....

zsatima írta...

Nem tudjátok véletlen mikor jelenik meg a 4. rész?

Katamanó írta...

Sajnos nem :(

Ronnie írta...

Sziasztok!
Nekem a Kelly facebook oldalán azt mondták hogy 2011. őszén jelenik meg majd azt hogy 2011. decemberében majd (remélem ez már a valós időpont) 2012. tavaszt írtak...

Katamanó írta...

Szerintem idén már megjelenik, de egy évben csak egy Karen CHance-re lehet számítani.

Megjegyzés küldése