Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2011. január 24., hétfő

Karen Chance: Cassandra Palmer sorozat szereplői képekben

Cassandra Palmer a főszereplője a regény sorozatnak. Nagyon erős látó. Egy vámpír nevelte fel, aki teljes mértékben magának akarta Őt. Sikerült megmenekülnie előle, de a múltja elől nem menekülhetett, bár nem pontosan az történt amire számított. A Pythia, a természetfeletti lények vezető látója meghalt, és Cassiet nevezte meg utódjául.
Ez Cassiet  olyan hatalommal ruházta fel, amit nem ismer és nem tud kezelni, és sajnos ezzel együtt járt a rengeteg ellenség is. Csak hogy ez mind ne legyen elég, kitört a háború a természetfeletti lények között, és mindenkinek választania kell, ki mellé áll. Cassie most már semmi mást nem szeretne, csak életben maradni addig, amíg rájön, hogy használhatja helyesen képességeit, és mit tegyen akkor, ha rájött.



Mircea Basarab az egyik leglényegesebb szereplője a Cassandra Palmer sorozatnak. Ő egy ötszáz éves vámpír, aki egyben tagja a hihetetlenül erős Vámpír szenátusnak is, ami fegyelmezi a vérszívókat egész Észak Amerikában. Igyekszik együtt működni az Ezüst körrel is, ami a mágikus lényeknek egy erős csoportja.
A Szenátus jelenleg versenyez a Pythia hatalmáért az Ezüst körrel. Cassiet ez elég kellemetlen helyzetbe hozza (bár ha bele gondolunk, Ő mindig nyakig ül a slamasztikában). Ő, ha lehetne csak Mirceát szolgálná, bár néha úgy érzi, Mirceát jobban érdekli a hatalma, mint Ő maga. Máskor nem világos számára Mircea mit is érez.






John Pritkin
egy hadmágus. A természet feletti rendőrség tagja, aki démon ölésre specializálódott. A főnökei megbízták azzal, hogy taszítsa le az aktuális Phytiát a trónról - Aki ugye, mint tudjuk nem más, mint Cassandra Palmer. Nem akarták, hogy valami ismeretlen nőszemély döntsön a világ dolgairól. Azt gondolták, hogy egy démonölő bérgyilkosnak nem lehet problémája azzal, hogy kivégzi Cassiet.
Rosszul gondolták.
Pritkin mostmár csak volt hadmágus, jelenleg a Pythia testőreként dolgozik, annak ellenére, hogy ezért senki sem fizet neki egy fillért sem, viszonylag sok stresszel és álmatlan éjszakával jár, és majdnem mindig megölik. Úgy tűnik a démon gyilkolászást is pihenteti egy kicsit.



Francoise- nak
nincs második neve, mert egy szegény falusi parasztlánynak született a tizenhetedik századi Franciaországban. Nem sok különleges tulajdonsága van, főleg, mióta a huszonegyedik századba teleportálták.
Persze ez nem teljesen igaz, hisz még mindig van valamennyi mágikus hatalma - még akkor is ha kicsit "lejárt", de legalább most már az inkvizíció nem üldözi többé. Új szerelme is van, aki talán még tökéletes is lenne, ha nem szállta volna meg egy gonosz ősi démon. De Francoise megtanulta a leckét, szerezz meg mindent amit csak lehet amíg élsz. És ő aztán mindent megtesz ennek érdekében.




Tomasnak
nincs második neve. Peruban született a hódítások idején. A fattyú Inti és a Spanyol felkelők vezére gyümölcseként. Az apa nem maradt elég sokáig ahhoz, hogy megkaphassa az utónevét- vagy akár bármi mást - de Tomasnak lehetősége nyílik arra, hogy megszerezze a mestere nevét
egyszer. Miután erőszakkal vámpírrá változtatták, és századokon át szolgaként alkalmazták, nem igazán érzi jól magát a bőrében. Most már semmi másra nem vágyik, csak arra, hogy a mélységesen gyűlölt mesterét megölje- véglegesen. A többit majd kitalálja akkor, ha sikerült véghez vinnie a tervét. 










Kit Marlowe
egy kém. Jelenleg a képességeit a vámpírok oldalán kamatoztatja. De természetesen már nem csak egy kivénhedt öreg kém, hanem ő uralja a szentáus kémhálózatát is. Nem is akárhogy. Könnyen felismerhető jóképűségéről, bűbájosságáról és hatalmas műveltségéről. De vigyázni kell, hiszen egy alattomos, kegyelmet nem ismerő gazember is egyben.




Én személy szerint nem nagyon vagyok megelégedve a szereplő gárdával. Ezek az írónő által elképzeld alakok. A szöveg is az ő oldaláról van forddítva, ami szintén saját, kérlek ha valahova ki szeretnéd rakni, írj nekem. A képek használatára külön engedélyt kértem, ha te ezt szintén szeretnéd megtenni, írj az írónőnek.

Bevallom Cass-el még kiegyeztem, és nagyon tetszik a képen, hogy ott láthatom a háttérben kedvenc sheriffünket, na de Mircea és Tomas? Hát, mit ne mondjak ők hatalmas csalódások, ellenben Pritkint én is nagyon hasonlóan képzelem el, sőt valahogy mindig Converse cipőben látom magam előtt. Nekem Mircea továbbra is ő: Igen igen, ő az akuma no erosból jól ismert Kai. Avagy maga az ördög.



12 megjegyzés:

Mandi írta...

Így képek alapján nekem is Pritkin az, aki el van találva :D Mircea és Tom nekem sem tetszik (itt a képeken) Tomot másképp képzeltem el...

Katamanó írta...

Ugye :D Pritkin nekem is jó:D Azok a szemek *.* Azért remélem tényleg ő lesz a befutó :D :D Te kire tippelsz?:D Mirceát nem szeretem, 1. Pritkin, 2. Tomas :D

Névtelen írta...

Remélem Pritkint válassza a végén. Mirceát is bírom, de vele nem hiszem, hogy Cassie boldog lenne.

Névtelen írta...

Én nem ismerem ezt a sorozatot, de most nagyon kíváncsi lettem rá. Ennek utána kell néznem :)

Katamanó írta...

Örülök, hoyg meghoztam a kedved, ha a kalandos, izgalmas könyveket szereted, amiben szusszanni is alig van időd, ez a Te könyved :)

Luca írta...

Tomasnak hosszú a haja a könyvekben!! :D Mircea-nak viszont nem tudom megállapítani a képről hogy igen vagy nem :D Pritkin valami eszméletlen jól fest a képen, de én Mircea párti vagyok. :D Cassie-t viszont szebbnek képzeltem, az ő hajával se vagyok kibékülve. :))
Bárcsak készülne a sorozatról filmes adaptáció. :(

Névtelen írta...

Nem lesz belőle film?

Katamanó írta...

Nem tudok róla sajnos. :(

Leila: Én Pritkin párti vagyok :D De nekem is egyedül ő tetszik :D

Viki írta...

Sziasztok!
Én a harmadik részig olvastam a sorozatot.Nem tudja vki mi a negyedik résznek a címe és hogy várhatólag mikor jelenik meg magyarul, illetve összesen hány részből áll a sorozat?
Előre is köszi a választ!!!
Viki

Katamanó írta...

Jelenleg a sorozat öt részből áll. De még folytatja az írónő, plusz van egy spin off sorozata is, a Dorina Basarab, ami Mircea testvéréről szól.
A következő rész már csak jövőre várható sajnos.

Stella L. Brandy írta...

Katamanó:
Dorina Basarab Mircea lánya, nem? (legalábbis az írónő oldalán az olvasható)

Katamanó írta...

Szia, de teljesen igazad van. :)

Megjegyzés küldése