Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2010. augusztus 15., vasárnap

Margaret Weiss- Tracy Hickman - Őszi alkony sárkányai


Jaj én nagyon vártam ezt a könyvet. Annyit dicsérték nekem, hogy mindenképp meg kellett szereznem, és be kell valljam, nem csalódtam. Nehéz lesz erről a könyvről kritikát írni, mert annyira az én stílusom, én világom, hogy nem sok rosszat tudok róla írni.

A könyv maga egy csapatról szól, nekem ez egy kissé Gyűrűk Urás volt, a Hobbit szerű surranóval, Kova törpével, a félelf Tanissal, de egy idő után kiderült ,ez teljesen más, annyia közös, hogy ebben a világban is menetel ez a csapat, tart valamerre és ezáltal keveredik újabb és újabb kalandokba.

Ez a kötet a sárkánydárda sorozat első kötete. Az alaptörténet az, hogy elérkezett a gonosz ideje, a régi igaz isteneket elhagyták az emberek és így új erőre tett szert a pusztulás istennője, aki viszatért Krynn földjére. Megjelennek különös sárkány szerű lények, akik mindent leigáznak ezen a földön, és velük egyidőben talál rá Zúgószél, a síkföldi ember egy csodatévő pálcára is, amit ezek a gonosz lények mindenáron maguknak akarnak. A kaland arról szól, hogy hogyan derítik ki a pálca titkát, és ezáltal hogy indíthatják el a háborút Krynn érdekében, hogy újra béke legyen.

Nem szeretnék többet mesélni a történetről, az a véleményem, hogy aki fantasy szerető, annak ezt el KELL olvasnia. Nagyon jól felépített világ, változatos szereplőkkel. Izgalmas és kidolgozott végkifejlettel, és pár nyílt szállal, amik sugallják a jövőt,és ami miatt az ember kaparni tudja a falat, ha nincs meg neki még a következő kötet, ergo én kaparok...

Engem lenyűgözött, nem tudok rá rosszat mondani, nekem tízből tíz, és remélem a következő tízből tizenegy lesz. Imádtam!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése