Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2011. november 3., csütörtök

Melissa Marr: Veszélyes Álmok

Az első részt nagyon szerettem. Nagyon tetszett a világ hangulata, a szereplők, és örültem, hogy a főhős szereleme nem egy tökéletes, izomagyú hősszerelemes, hanem hús- vér szereplő. Olyan, aki tele van hibával, külsőleg sem épp álompasi, de pont emiatt szerethető. Magam is elcsodálkoztam, hogy ennyit tologattam a második rész elolvasását, amikor már megjelenéskor megvásároltam, de nagyon zavart, hogy most nem azokról a szereplőkről olvashatok, akiket idáig már megkedveltem, és érdekelt is a sorsuk a továbbiakban. 

Ebben a részben Leslie életébe kapunk betekintést, ami nem épp egy leányálom. Leslie apja szinte sosincs otthon, kemény alkoholista, bátyja pedig drogos. Leslie az egyetlen, aki megkeresi a betevő falatra és a számlákra a pénzt. Szeretne valahogy lázadni, kitörni ebből a világból, és úgy gondolja ezen csak egy tetoválás segíthet. A tetoválás majd megváltoztatja az életét, de azt még ő sem sejti, hogy mennyire...
Nem volt rossz ez a rész sem, de nem érte el az első színvonalát. Sokszor untam, letettem abbahagytam. Szó szerint félbehagytam egy hónapra, pedig rám ez egyáltalán nem jellemző. Valami hiányzott belőle. Kicsit lassú, kicsit vontatott, kicsit erőltetettnek éreztem. Sok sok elcsépelt, unalmas párbeszéddel és igazából sehova sem tartó történetmenettel. Sokszor Leslie gondolatait sem tudtam megérteni, néhány dologgal kapcsolatban pedig épp azt éreztem, hogy most mondja - gondolja - századszor. Nem elég még? Úgyhogy nem, egyáltalán nem voltam hasra esve tőle.

Leslie, Niall, Irial karaktere nem tetszett, sőt a régi kedvelt szereplőimben is csalódnom kellett, ugyanis itt kimondottan irritáltak  basáskodó uralkodók voltak, és nehéz volt Aislinnről elképzelnem hogy már most ő az érett uralkodók mintaképe, amikor még semmi bölcsességet nem szedett össze élete során. 

A könyv borítója gyönyörű. Sokkal jobban tetszik, mint az előző, pedig az is szemet gyönyörködtető volt. A Gerinc viszont a kis méret ellenére is törik, mindenképp vigyázni kell vele. 

Összességében csalódtam. Nem is kicsit. Mégis tisztelem az írónőt, hogy egy ilyen befejezést mert adni a könyvnek. Magam sem hittem szinte, hogy valaha találkozom ilyennel, de ezen felül nem igazán tudok pozitívumot mondani. Se nem hangulatában, se nem történet vezetésében nem ér az első rész nyomába. Mostmár kicsit félve fogok a harmadiknak nekilátni, remélem abban nem kell már csalódnom. 5 pont.

2 megjegyzés:

Kinuta írta...

Én most szeretném majd megvenni a maradék két részt :) Az első tényeg fantasztikus,egyszerűen beleszerettem ^^ Annak ellenére amit olvastam elolvasom,kiváncsi vagyok mindenre,max a karakterteket megismerem ès jobb illusztrációkat tudok majd készíteni hozzá ^^ elolvastad már amúgy a 3. kötetét is?:3

Katamanó írta...

Szia, még nem olvastam a hármast, mert ez nem tetszett, aztán valahogy elvette a kedvem, de mindenképp elfogom, itt csücsül a polcon. :)

Megjegyzés küldése