Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2011. október 11., kedd

Gordon Ramsay: Nem piskóta

Na de mennyire nem! A cím ne tévesszen meg senkit, ugyanis ez nem egy szakácskönyv, ez bizony nem más, mint Gordon Ramsay rögös, és néhol tragikus életútja. Mivel imádom a pasast, tudtam, hogy egyszer el fogom olvasni ezt is. Nagyon tetszik a stílusa, az egyénisége, arról nem is beszélve, hogy nagyon szeretem a műsorait.

Senki sem gondolná, hogy a milliárdos étterem tulajdonos, média szereplő Gordon Ramsay-nek nehéz gyerekkora volt. Sőt, inkább tragikus. Hihetetlenül szegények voltak, az apja alkoholista volt, aki ráadásul verte is őket, emelett pedig Gordon első álma, hogy focista lesz, egy nevettséges balesettel a süllyesztőbe merült. Igazából ez a baleset vezette a főzéshez, úgyhogy akár szerencsésnek is mondhatnánk érte. Gordon egy igazi maximalista. Nem győzi hangsúlyozni, hogy semmi különleges képessége nem volt a főzéshez, csak a kitartása, és az, hogy a tanulás érdekében, halálra dolgozta magát bagóért. 

Többet nem árulnék el, akit igazán érdekel a könyv remélem úgy is elolvassa, vagy ha más nem, megnézi majd filmen. Bizony megvették Gordon élet történetét, úgyhogy azt hiszem hamarosan híresebb lesz, mint valaha és talán kicsit többen is megértik majd ahelyett, hogy irigykedve fújolnak rá. Mert a semmiből felkapaszkodni oda, ahol Ő van, azért nem kis teljesítmény. 

Persze azért nem nevezném ezt a könyvet egy irodalmi remekműnek. Többször is rosszul voltam a színvonalától, Gordon Ramsay előszeretettel káromkorik - persze ez nem meglepő - és leginkább tőmondatokban kommunikál. Így viszont a története nem lett se szívhez szóló, se izgalmas. Egy száraz életrajz, amit tényleg csak olyan fog elolvasni, akit érdekel, ki fia borja is Ramsay.
A kiadás jó minőségű, bár én nem ájultam el a borítótól, a gerinc nem törik, a betűk pedig közepes méretűek. 

Ramsay-t továbbra is tisztelem, nagyon szeretem a szakácskönyveit. Örökre hálás leszek neki, hogy megszerettete velem a marha húst, és az olyan különlegességeket, mint a kagyló, vagy a tűhal. Én ilyeneket sosem ettem, Gordon mégis megismertette velem, és azt is elhitette, hogy ilyet még én is tudok főzi, ha akarok, és ha hiszitek ha nem, sikerült is :) Elsőre. :) De sajnos ez a könyve számomra csak tízből hat. Semmiféle kulináris élményt nem tartogat számunkra. Gordon, Gordon, maradj inkább a főzésnél. 

1 megjegyzés:

Titti írta...

Hehe, éljen a marha:D:D:D

Megjegyzés küldése