Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2011. április 1., péntek

Top 10 Urban Fantasyban szereplő férfi

Számomra a két legkedveltebb férfi alak, ha hiszitek ha nem Aragorn a Gyűrűk Urából és Piton a Harry Potterből. Mindkettőt a természete miatt szeretem, a személyiségük különlegessége miatt, és még véletlenül sem azért, mert az Aragorn-t játszó Vigo Mortensent helyesnek találom. Erről itt szó sincs, pláne Piton esetében, akinek a színészével személy szerint még csak megelégedett sem voltam, és sosem képzeltem jóképűnek. Épp ellenkezőleg, de valahogy mindig bíztam benne. Akkor is, amikor szerintem már nagyon kevesen. A továbbiakban a mai híres neves urban fantasy sorozatokban látható kedvenc figuráimat mutatnám meg. Van aki külsőre is tetszik, van akit csak nagyon kedvelek, és van olyan is, akire mindkét állítás igaz.





10. Adrian Ivaskov - Richelle Mead, Vámpírakadémia sorozatának egyik szereplője, Rose kegyeiért versengő kicsit hibbant srác. Iszik, dohányzik amit csak el lehet róla képzelni, mégis arany szíve van, Rose-ért pedig bármire képes. A kedvenc szereplőm a sorozatból, bár küllemre abszolút nem az esetem, de minden idegszálammal neki szurkolok. :) Team Adrian.






09. V'Lane - Moning - Tündérkrónikáiból jólismert szexszel ölő tündér, akiben több van ami látszik. Ahogy olvastam nagyon sokakat kimondottan
irritál a figurája, én mégis nagyon kedveltem. V'Lane nem érti meg az embereket, nagyon furán is viselkedik, de én azt gondolom, hogy szeretné megérteni Őket a maga módján. Ez a kép hasonlít legjobban V'Lane-re ahogy én képzelem, persze szarvak nélkül.





08. Samuel - Még biztos nem sokan olvastátok, de Patricia Briggs (új nagy kedvencem) Mercy Thomson sorozatában ő az egyik hódolója kicsi Mercynek. Nagy fehér farkas. :) Már ezzel levett a lábamról, azzal pedig pláne, hogy farkas alakban engedi símogatni magát, és szereti kitenni a fejét az autó ablakán. Azt gondolom fog ő még előrébb mászni, ha több kötetet is elolvasok majd idővel a sorozatból.








07. John Pritkin - Karen Chance sorozatában Ő a mágus. Kissé fafejű arrogáns tuskó, de kezdem úgy érezni, hogy általában az ilyen szereplőkért vagyok oda. Az, hogy varázsló csak még szimpatikusabbá teszi, nekem ő a legszimpatikusabb férfi karaktere a Cass. Palmer sorozatnak. Hajrá Pritkin!







06. Raphael Arkangyal- Nalini Singh angyala végképp belopta magát a szívembe. Különös ismertető jele, hogy nem ő a tökéletes férfi, jellemre... Sajnos a sorozat záró kötetét még nem olvastam, de Raphael fantasztikusan kitalált férfi szereplő, és arrogáns is... Mi kell még? Azt hiszem talán egy kis Illium, biztos vagyok abban is, hogy róla is fogunk még hallani.






05. Jeanne- Claude - Anita Blake kedvenc vámpírja. Rajta nagyon sokat gondolkoztam, és nagyon sokat vaciláltam Richard és közte. Hiába Richard farkas, jobb fej, de JC-nek van egy titokzatos bája, nem tudom ezt megfogalmazni, a karaktere valahogy jobban el lett találva, ellenben ő az akit nem szeretek, nem is jön be, de olyan különleges, hogy megérdemli ezt a helyet. JC-ből nincs több.







04.Kylar - Az éjjangyal. Ő kicsit kilóg innen, mert nem Urban Fantasy szereplő, de nagyon megszerettem. Messze a legemberibb karakter a sok szépfiú mellett, akinek végig láttuk a hibáit, a botlásait, együtt nőttünk fel vele. Biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben csak jobban fogom szeretni.









03. Eric - Bizony bizony. A híres neves True Blood Eric, a viking. Őt én egyszerűen imádom, úgy ahogy van. Ahogy előrébb haladunk a történetben csak egyre jobban kedvelem Ericet, a kicsit aggresszív, kicsit különc, mégis csupaszív vámpírt, aki nem igazán tudja, mit kezdjen az érzelmeivel. Haláli figura, a sorozatban pedig fantasztikusen eltalálták az őt játszó színészt.







02. Bones - Jeaniene Frost híres neves rossz fiúja, aki mindent megtesz a saját kis félvámpír kedveséért, még az egész világot is romba döntené érte. Sokáig ő volt a kedvencem. Végre nem egy nagyon hivalkodóan jóképű, nagyon izmos extra figura, ugyanakkor hihetetlenül humoros, jól eltalált karakter.







01. Jericho Barrons - Na nekem ő úgy ahogy van a tökéletes pasi. Róla nem mondhatok sokat, mert akkor spoilereznék, de maradjunk annyiban több van itt annál, mint amit gondolnánk róla, és lehet őt is szeretni. Nagyon.

26 megjegyzés:

Admin írta...

Szia Kata!

Jericho Barrons és Eric nálam is az első 2 helyen van a többieket nem ismerem,még nem ismerek ennyi történetet, sajnos,de rajta vagyok.. :)
Én tudtam ám,hogy mi nők imádjuk a rossz fiúkat..,hogy miért,senki sem tudja,de a párom mindig azt mondja,mert ti nők imádtok szenvedni! :D

pussz Ancsa

Katamanó írta...

Érdekes ez, mert magamnak nem választanék sosem ilyen pasit, de olvasni jó róluk. Az én párom egy nagyon jóindulatú, hihetetlenül jószívű ember, igazából sokkal kedvesebb mint én, aki kicsit beszólogatós vagyok, olyankor is amikor észre sem veszem. Szóval érdekes dolog ez :D De attól még a könyvekben nem tudnék egy olyan karakterért rajongani, mint Ő. De tény, hogy nagyon egyszerű vele az élet :)

Admin írta...

Nálam is hasonló a helyzet,sokkal érdekesebbek filmben,könyvben a rossz fiúk,és sokkal szerethetőbb karakterek is!
Ettől eltekintve mellettem is egy vajszívű férfi van,akinek nagyon behízelgő a modora, mindenkivel megtalálja a hangot,bár nem a legegyszerűbb karakterrel,de nem baj,ezért imádjuk őket,a férfiakat! :)
Hozzá teszem a kicsi fiam épp ilyen,mindenkit az ujjai köré csavar. :D Én már egy kicsit nehezebb eset vagyok...
De ez a szép ebben,hiszen különböző karakterek is kiválóan megérthetik egymást,csak meg kell találni a párodat, a partneredet akinek teljesen megnyílhatsz!

Vissza térve az eredeti témára,a rossz fiúk,Imádni-valóak!!!!! :)

EgyKönyvmoly írta...

Adrian-t én a Pletykafészekből "ismerem" (Vámpír naplók eddig még kimaradt), nagyon szimpi, ha barna lenne a szeme, már a falat kaparnám érte:)

Eric@ True Blood-ból eddig még csak a sorozat volt meg. A 2. évadtól egyre jobban bejön Eric karaktere, Bill meg már nagyon idegesít, valaki kiírhatná

Katamanó írta...

:D:D:D Bill sajnos marad, én sem szeretem :):) Adrianra nem találtam jobb képet, a rajongók szerint ez a színész játszhatná majd a filmben őt, azért tettem őt be, fura egyébként, mert én nem képzelem jóképűnek Adriant. Hanem inkább különlegesnek :)

EgyKönyvmoly írta...

Komolyan marad Bill??? A sorozat 3. évada után úgy gondoltam kb még egy évad és végeznek vele. Áááá, nagyon nem bírom a karakterét :S

Katamanó írta...

A sorozatban nem tudom, de a könyvben biztos :)

Szilvamag írta...

Hát nekem Eric a nyerő. :))) A szavakkal nem is vesződök, hogy körbeírjam vagy elmagyarázzam, hogy miért is.... egyszerűen tökéletes. (Még jó, hogy a férjem nem olvas könyves blogokat)

Katamanó írta...

;) Küllemre nekem is eric, ez nem kérdés :D nekem olvas, nagyon ritkán az enyém, de pont ráérzett és most kellett bele olvasnia :D:D

Szilvamag írta...

:DDDDDD Biztos érezte az energiát.:))

Mayerné Répási Adrienn írta...

Nagyon jó lett ez a post.:)
Még nem gondolkodtam el ezen,hogy nekem kik.:)

Smuelel teljesen egyet értek.
Adrian Ivaskov is kedvencem lett.
A többiek annyira nem.

Katamanó írta...

Mindenkinek más :D:D De kiváncsi lennék a tiédre is, mármint a te top 10edre :):)

Katamanó írta...

Lehet.... A férfiaknak igazán van ehhez érzékük :D

Angi írta...

Nagyon tetszett ez a post. Mindig élvezem megnézni, kinek melyik karakter jön be a legjobban, és vajon miért, úgyhogy remélem többen követik a példádat. :)

Katamanó írta...

Én is nagyon kíváncsi lennék kinek, ki a kedvenc szereplője:):)

Névtelen írta...

Közülük egyet nem ismerek, a többieket már mind olvastam :)
Azt tudod, hogy én Dimitri-fan vagyok, úgyhogy engem Adriannel nem lehet lekenyerezni, de amúgy nagyjábal egészében egyetértek a besorolásokkal :)

Bones és Barrons nekem is a kedvenc karaktereim közé tartozik :))

Katamanó írta...

:D:D Ha Barrons és Bones nem lenne a kedvenced akkor kapnál :D:D Dimitrijben sosem fogunk megegyezni :D

Névtelen írta...

Hát, abban sosem :D De Bonest és Barronst nem lehet nem szeretni - nem is nőből van, aki nincs odáig értük :D

Katamanó írta...

Az tuti :D

Névtelen írta...

Na itt is megírtam a megjegyzést, aztán lefagyott az oldal, úgyhogy újra írom:).
A 12 felsorolt pasiból pont a felét ismerem:).
Aragorn nálam is alap, Piton számomra Alan Rickman alakításával lett a kedvencem:)).
Eric - na ő az, aki miatt képes voltam végignézni a TB sorozatot:))), Jean-Claude nagy szerelem szintén:). Egyébként én is sokáig filóztam Richard és JC között - hisz a farkasok nálam nagy kedvencek, de egy idő után nekem túl "hisztis" lett, ami nem tetszett, főleg úgy nem, hogy ő egy alfa..
Raphael sztoriját most olvasom, még a könyv elején tartok, de már imádom.
A végére hagytam ADRIAN-t. Köszönöm, hogy bekerült a listádba:), és tudom, hogy már ezerszer kibeszéltük, de nálam is ő a nagy kedvenc a VA-ból. A karaktere, a kommentjei, a viselkedése, egyszerűen imádom. Én is teljesen Team-Adrian lettem már a második rész óta és végig neki szurkoltam.
(Wee - sorry:))))

Nálam a listába bekerült volna Damon Salvatore is a Vámpírnaplókból. Bár a könyv a filmsorozat közelében sem jár - jóval gyengébb, de a könyvek szvsz csak és kizárólag Damon miatt olvashatóak.
Imádom a sunyi, számító, arrogáns, de ha Elenáról van szó, a mégis csupa szív stílusát. Egyszerűen élmény olvasni, ahogy intrikál, ahogy formálja és játszik az emberekkel a saját szájíze szerint.

Lupi a Sárkányrendből:)))

Katamanó írta...

:):):) Én szeretem a sorozatban Damont, ott nagyon nagyot alakít, de egyébként nincs helye ezen a listán. Ha názném a filmsorozatokat is, akkor persze lenne :) Különben én nagyon nem szeretem könyvben a TVD-t :D Szal onnan senki nem kerülhet ide :) Sorry :)

Gretty írta...

No Katamanó itt vagyok! :)

Szexszel ölő tündér? Akkorára nőtt a szemem, mint a rajzfilm figuráknak hirtelen. :D
Most már biztos, hogy amint Ward FTT sorozatának hiányzó részei a polcomra kerültek Moning lesz a következő beruházásom.

S bár sokat még nem ismerek a fent írtakból, abból a kevésből, amit igen, abból kiderül, hogy a rosszfiú karakter kedvelés egyezik nálunk! ;)

Katamanó írta...

Hát most mit mondjak, nekem a mindenem a Moning tündérkrónikája, minden különlegességet megtalálsz nálam róla az extrák és a fordítások menüpontok alatt. :) Nekem a Harry Potter után az a kedvenc könyvem :):)

Rin-chan írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Lostcity. írta...

Raphael<3 megorulok tole. Epp most rajzolgatom.:) imadnam. Pont az esetem mert szeretem a ferfi jelkepezi az erot es a hatalmat es ove az iranyitas. Es hat Raphael az agyban. Huhhu:D

Névtelen írta...

B A R R O N S iggeennn :P:P

Megjegyzés küldése