Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2010. október 11., hétfő

Melissa Marr: Veszélyes játék


Gigi olvasmányai között olvastam először róla. Kicsit aggasztott, hogy neki mennyire tetszik, mert miután olvastam pár olyan könyvet, amiért ő rajong (kivéve Anita Blake), úgy éreztem, a mi világunk nem igazán egyezik. A borító is nagyon megfogott, nem tudom miért, de szerintem mind három rész borítója egyszerűen csak gyönyörű. Olyan mint a Shiver esetében, ha a könyv nem is tetszik ezeknek a borítóknak ott kell lennie a polcomon....

Na de térjünk inkább a történetre. Aislin egy lány, aki kicsi kora óta látja a tündéreket. A nyárkirály szerint ő az új kiválasztott, aki nyár királynő lehet, ezért elkezd udvarolni Aislinnek, aki persze retteg tőle. Aislinnek van egy nagyon jó barátja, aki segít neki átjutni a nehéz helyzeteken, és próbálja megvédeni a tündérektől, miközben a lányt üldözi egy télleány és a farkasa...

Ennyi elég is a történetről szerintem, nem akarok többet elárulni senkinek a könyvből, szerintem mindenképpen érdemes elolvasni.

A hősnő nagyon szimpatikus volt, végre érettebb szereplő egy tini könyvben. Sokkal felnőttebbnek éreztem mint a Keserű Ébredés hősnőjét. Pedig ez egy tini könyv, a másik pedig szerintem még ha az első kötetben nem is, de majd a másodikban tuti meg fog érdemelni egy nagy 18-as karikát. A főszereplő srác szimpatikus és emberi. Fantasztikus volt két olyan szereplőről olvasni, akik nem hatalmas hősök, tökéletes tulajdonságokkal és külsővel, hanem van hibájuk és sebezhetőek, és nem klisékre épülnek.

Köszönöm a Kellynek ezt a könyvet, számomra 10ből 10 pontot ért el, és nagyon nagyon várom a folytatást.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

"végre érettebb szereplő egy tini könyvben"

Mennyi idős?

Katamanó írta...

17 éves, de úgy értem érettebbnek tűnik ennél. Pl nekem sokkal érettebb figura Macnél. Tini könyveknél valljuk be... nem ehhez vagyunk hozzászokva :D De ez egy nagyon jó könyv, nagyon jó kidolgozott karakterekkel :):)

Névtelen írta...

Mik azok a tulajdonságok ami alapján érettebbnek tűnik Macnél?

Katamanó írta...

Nem tudom, nehéz ügy ez. Máshogy gondolkodik, ellenben a második kötetben már Mac az érettebb, nagyon jól változik, már megszerettem. :)

Névtelen írta...

Köszi. Ahogy észrevettem Moning könyvében főleg azok csalódnak, akik úgy álltak neki, hogy ez egy romantikus könyv.

Katamanó írta...

ez biztos így is van, hiszen nem az :)nem győzöm eleget hangsúlyozni :D

Megjegyzés küldése