Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2010. november 11., csütörtök

Karen Marie Moning: Álom és Valóság

Az első kötet még nem volt számomra olyan áttörő, mégis éreztem, hogy ez a sorozat számomra más, valami több, de még kicsit várat magára, hogy "robbanjon". Legalábbis nekem. Azt kell mondjam hihetetlenül örülök ennek a kis gyöngyszemnek, a mai vámpír és most már a Kelly jóvoltából, tündér dömpingnek is. Ez a könyv mégis valahogy más, mint a többi, kicsit több kicsit kevesebb, de több a jóból, és kevesebb a rosszból. Na de kezdjük csak az elején.

Ismét találkozhatunk kedvenceinkkel, MacKayla Lane-el, a sidhe látóval aki röviden csak Mac, Jericho Barronssal, akiről még mindig nem tudunk semmit de nagyon izgatja a fantáziánkat, vajon mi is lehet az ő titka, és persze az elmaradhatatlan V'lane-el, a szextündérrel, aki orgazmussal öl. V'lane-t kicsit jobban megismerhetjük a kötet során, és már nem is lesz olyan taszító, legalábbis számomra. Kicsit közelebb kerülünk a rejtélyek megoldásához és a Sin Sar Dubh (sisudu -nak kell ejteni, nekem még mindig nem nagyon megy pedig gyakorlom) megtalálásához. Persze Barronsról is meg tudunk egyet s mást, de mégis úgy érezzük, hogy igazából azzal, hogy megtudtunk róla valamit, azzal el is értük azt, hogy még inkább úgy érezzük, róla igazán semmit nem tudunk. Hát bizony ez nem jó érzés, Barronst mégis szeretjük, hiába arrogáns, hiába egy kötekedő alak, akkor is mindig ott van ahol lennie kell, avagy inkább majdnem, de nagyon igyekszik, hogy miért, azt nem tudom, de őszintén kíváncsi vagyok az igazi indítékaira.

A történetetről nem igazán szeretnék sokat mesélni, az alapszál még mindig az, hogy van két tündér ház, a Seeliek és Unseeliek, és az Unseeliek úgy néz ki egyre inkább kiszabadulnak a börtönükből, és megakarják kaparintani a mi kis világunkat, de ahhoz, hogy ezt véghez vigyék, szükség van a hatalmas varázserejű tündér SZT-re (szent tárgyra) a Sinh Sar Duhra (si-su-du, sisudu), sőt ahhoz is kell ez a csodás könyv, hogy a jó oldal megsemmisítse, avagy elzárja a rosszat. Szerintem ezzel bőven eleget mondtam, akinek tetszett az első rész mindenképpen olvassa el, mert a második kötet sokkal jobb.

Kifejezetten örültem, hogy Mac végre nem csak a körmén kesergett és persze a haján, hanem végre felfogta küldetése fontosságát, és elkezdett felnőtt nőként viselkedni. Nagyon tetszik a sok új szereplő és sok új szál, amit behoz az író nő a történetbe.

Mac szemén át számomra a világ nagyon vicces, ugyanis nagyon szeretem a humorát, sőt Jericho humorát is, nagyon jót tudok derülni az ő "kis" vitáikon és játszmáikon.

Mindent egybe vetve, érződik, hogy az írónő TÉNYLEG tudta, hogy mit akar, és hogy ez a történet egy kerek egész lesz a végén, pontosan tudja merre tart és bizony fantasztikusan titkolja és sejteti előttünk a dolgokat, mégsem jövünk rá, minek ki és hogy áll a háta mögött. Ehhez külön gratulálni tudok, mert idáig a legtöbb urban fantasy regénynél mindent kitaláltam, és előre vártam azt a pillanatot, hogy na majd most! De itt nem így volt, és ez nagyon jó érzés.

Van viszont egy hatalmas figyelmeztetésem mindenkinek. A könyv vége egy hatalmas Cliffhanger. Akkora, hogy én ugyan megfogadtam, hogy nem olvasok el angolul könyveket, hanem türelmesen kivárom, míg a magyar kiadók szépen megjeleníttetik nekem, főleg a Kelly aki nekem az egyik szívem csücske, (félre ne értsétek, meg fogom venni a magyart is, ebből a sorozatból kell minden darab!) de iziben rendeltem meg az angol eredetiket, és kezdtem el falni őket. Ennek ellenére azt mondom, ez senkinek ne vegye el a kedvét, ugyanis a könyv vége zseniális, Moning nagyon ügyes:)

Ennyi elég is lenne eme csodás kötetről, elég jól az egekbe magasztaltam. Az egyik legnagyobb kedvencem a piacon jelenleg!

A könyvet köszönöm a Kelly kiadónak! Még sok sok ilyen szuper rejtett kincsekre bukkanjanak, de ha más nem ők biztos fognak is! Csak így tovább Kelly!

Erre a könyvre 10ből 11-et adok. Imádtam kívülről belülről, még a sorközöket is :D Azt hiszem ez mindent elmond.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egy hete rendeltem meg a könyvet, de a Kelly Kiadó azóta sem küldi. :( Pedig már nagyon szeretném olvasni.

Katamanó írta...

hh? ez tök furcsa, nekem kettő nap alatt itt volt :// szólj nekik hátha van vmi oka. kivi vok ez hogy tetszik majd :):)

Névtelen írta...

Ma írták, hogy lehet érte menni. :) Első kötet is tetszett, szerintem ez még jobban fog.

Katamanó írta...

:):)

Admin írta...

szia Kata!

Én kicsit csalódott vagyok,mert azt gondoltam befejeződik majd a történet,nem tudtam,hogy még van 3. könyv is,és annyira izgalmas volt,hogy szörnyű így befejezni a történetet,hogy sok minden megválaszolatlan marad!
De persze így nagyon várom a 3 könyvet,de azt gondoltam mindenre fény derül.....így kicsit csalódott is vagyok!
Az első könyv nekem sem volt nagy élmény,valahogy többet vártam,de a 2. nagyon tetszett,és feledtette velem,hogy az első nem igazán tetszett!

Köszi az oldalt,és hogy megoszthattam a véleményem veled! :)

Egy kérdés,hogyan tudtad így külön szedni a címkéket?? (írók,műfajok stb.) ???

üdv: Ancsa

Katamanó írta...

Szia!

Ha adsz emil címet leírom, hogy szedtem külön, de most nekem is utána kell olvasnom hirtelen :D:D

A blogon a többi könyv kritikáját is elolvashatod, öt kötetes lesz összesen. Ha szeretsz angolul, nagyon ajánlom neked angolul a könyvet, mert sokkal élvezetesebb. :)

Admin írta...

Szia!

Előre is köszi a segítséged!
A címem: csesznok80@gmail.com

Megvárom a fordítást,bár addigra lehet elfelejtem mi hogyan volt! :( Nem tudom mikorra várható a magyar kiadás?

Esetleg ha van kedved,nézz be hozzám,én is hasonló oldallal próbálkozom!
ancsaszemevel.blogspot.com

Utólagos engedelmeddel,kitettem az oldalad ajánlásnak! :)

üdv: Ancsa

Névtelen írta...

Sziasztok!
Az első két kötetet megvettem ma a soroksári Auchanban. Kilós könyvvásár van. Potom kb. 500 Ft/db. Akinek még nincs meg, jó alkalom megvenni.

Megjegyzés küldése