Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2011. április 28., csütörtök

Karen Chance: Átölel az éjszaka

Remélem mindenki számára triviális, és feleslegesen mondom, hogy fennáll a spoiler veszély, mivel ez a regény a Cassandra Palmer sorozat harmadik része.

A történet ugyan abban a felfokozott tempóban folytatódik, ahol abbamaradt az előző rész. Pritkin, az Ezüst Körből kiugrott mágus és a Pythiává avanzsált Cassie föld alatti alagutakban kutatnak a Codex után, közben természetesen megakarják ölni őket, mivel többen is keresik a könyvet, ki-ki más indokból.

Lényegét tekintve, az egész sztori ennyiből áll. Keresik a nagybetűs Codexet, és próbálnak életben maradni, nem valami bonyolult, ugye? Ez az ősöreg Merlin tollából származó nagyhatalmú varázskönyv tartalmazza annak a geis-nek az ellenvarázslatát, amely Mirceát és Cassie-t köti össze. Elég trükkös ez a geis dolog, mert az előző részben sikerült a főhősnőnek véletlenül megdupláznia az igézetet a mester vámpíron, aminek következtében 100 éven keresztül volt ideje a geisnek őrületbe kergetni Mirceát, aki szépen lassan annyira bedilizik ettől, hogy a Konzul fontolgatja végső kiiktatását.

Az első 150 oldalon nagyon szenvedtem, kifejezetten untatott a hajsza, csörtetés, menekülés, sebesülés, hahh! Már az előző részekkel is ez volt a problémán. Azután egyszer csak elkezdett beindulni a történet is, kiderülnek meglepő dolgok Pritkin származásával kapcsolatban, Mircea is mesél magáról, és érdekes flikk- flakkokat eszelnek ki az időben. Volt egy cuki kis ruhatervezős shoppingolós jelenet Francoise-zal - a boszorkánnyal -, ami kifejezetten tetszett valamiért, ezen kívül végig funny volt ahogy Pritkin és Cassie cseszegteti egymást (néha szóban néha másképp).

Élnék a gyanúperrel, hogy az írónőnek férfi testszőrzet fétise van, gyakran kitér rá, hogy a mágusnak milyen bársonyos dús és szőke, valamint a vámpírnak milyen fekete selymes és szamárvezetős. Kíváncsi lennék Ms. Chance melyiket preferálja, csajos bulikon mindig feljön ez a téma, én oda jutottam, hogy mindig az a kedvenc, ami éppen elérhető! Visszatérve a könyvhöz, talán majd a következő két részből (Curse the Dawn , Hunt the Moon) kiderül, hogy melyik fazon a nyerő Cassie-nél (bár én még mindig Thomas-ra szavazok). A borító szerintem kifejezetten jellegtelen, olyan mintha félbehagyták volna. Elég sokszor nyiffogok azon, hogy miért nem lehet megtartani a könyv eredeti borítóját, mert az mennyivel szebb, mint a magyar változat, itt sajnos fordított a helyzet, mert megtartották, ami nagy kár volt. A kötés minősége is hagy kívánni valót maga után, hiába vigyáztam rá, nem tártam szélesre, mégis végig betört a gerince. Mindent összevetve rosszul indult ez a rész (és különben sem nagy kedvencem a sorozat), de volt olyan izgalmas/érdekes a továbbiakban, hogy kíváncsi vagyok a folytatásra.

8 megjegyzés:

Tara Nima írta...

jó lesz ez.:)
én Pritkinnek drukkolok. nem szeretem Thomast.
a szőrös eszmefuttatás...:DD

Katamanó írta...

Én eleinte Tomas fan voltam... de a második rész után Pritkin, ezt meg Tittitől holnap kapom meg olvasásra :D Kíváncsi leszek én mit fogok szólni hozzá :D

Titti írta...

Mondjuk ebben a részben még amlítés szinten is alig van benne Thomas:(
Ha nagyon választani kellene P és M között, akkor inkább P.

Már bepakoltam Kata a könyvet, ne aggódj, kíváncsi vagyok neked feltűnik-e majd a szőrözés:D
Különben köztudott rólam, hogy szőrszálhasohgató vagyok;) :D

Katamanó írta...

:D:D Tuti fel fog, mert már figyelni fogom :D Nem aggódom :) :D De ha nem hozooood :D:D:D muhahahaha

Titti írta...

Viszem, az Angyalcsókot is anyudnak;)
Az Őrzőket sajna még nem sikerült kiolvasnom:(

Katamanó írta...

Addig nem adhatod vissza az Őrzőket, amíg Kató el nem olvassa! Nagyon fog neki tetszeni :) Nem kell rohanni vele, ne viccelj, az Angyalcsók is csak anya miatt kell :):)

Stella L. Brandy írta...

Hmmm... én Pritkin vagy Mircea közt nem tudnék választani.
Most várom, hogy vajon mi fog történni a sorozattal és, hogy mikor várható folytatás... :)

Katamanó írta...

Hát sajnos a Kelly kiadó azt nyilatkozta, hogy a sorozatait beszünteti, remélem egy másik kiadó ráharap. :(

Megjegyzés küldése