Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2011. március 16., szerda

Nalini Singh: Archangel's Consort

Bemutatnám nektek kedves barátnőmet, Tittit, akit a molyról ismerhettek, és aki megtisztelte a blogot azzal, hogy mostantól Ő is néha, ha kedve szottyan megírhatja a könyvekről a véleményét. Remélem még sokszor láthatjuk viszont!

Nos, lássuk csak! Gyors bemutatkozás: Titti vagyok a Molyról, nem blogger, nem grafomán, csak olvastár, akinek néha kikívánkozó szösszeneteinek Katamanó volt olyan drága, hogy otthont adjon.

A Guild Hunter /Angyali Vadász sorozat harmadik része az Archangel’s Consort, Januárban jelent meg angolul, tűkön ülve vártam már, így nem volt kérdés, a gyors kivégzés.

Kifejezetten nem ajánlom a továbbolvasást azoknak, akik  spoiler érzékenyek és/vagy nem olvasták még az első két részt .

Miután Raphael és Elena megküzdenek az arkangyal tanács leghatalmasabb ám eszét vesztett tagjával, hazatérnek NewYork-ba, ahol nem marad sok idejük a mézeshetekre.
A különös gyilkosság sorozat egy lányiskolában veszi kezdetét, ahol egy vámpír kegyetlen módon kivéreztet két diákot. Elena és a rendőrség nyomozásba kezd, majd ezután erőszak hullám söpör végig a városon.  Mindezek mellett, Raphaelre  rájön egy indokolatlan dühroham, és az időjárás is érdekes dolgokat produkál: viharokat, szökőárt, földrengést tapasztalnak világszerte.
Nagyon úgy tűnik, hogy a Nagy Alma átfordul egy klimaxos-migrénes házisárkány rémálmába, aminek egyetlen oka, hogy egy őrült ősöreg arkangyal ébredezik évezredes álmából…

Tulajdonképpen a sztori elég egyszerű, nem esünk hasra a nagy csavaroktól és meglepetésektől, de mégis rendkívül szórakoztató, Nalini Singh okosan ír. Ügyesen teremti meg az akció, romantika és háttér információk közötti egyensúlyt.
A regény bája szerintem egyrészt az imádni valóan egyedi angyal világban van, másrészt a kidolgozott és szerethető karakterekben.
Külön mezei piros pont az írónőnek, amiért nem csinált szuper erejű megaharcost Elenából. Az angyallá avanzsált született vadász még mindig rettentő gyenge egy átlagos fajtársához képest, olyan egyszerű problémákkal küzd, mint a helyből felszállás, vagy a vertikális landolás elsajátítása.
Mindezek mellett nem csalódunk benne, mert még mindig nagyon tökös csaj, egyenrangú társa az Arkangyalnak, nem tűri, hogy tutujgassák, felvigyázzanak rá, még ha egy olyan über szexuális félisten is a gardedámja, mint Bluebell.
Végre mindent megtudhatunk a főszereplők múltbéli keresztjeiről, ráadásul még Illiumról is kiderül egy két érdekes dolog.

A kedvenc részem egy veszekedés utáni szexjelenet, nem kicsit megmozgatta a fantáziámat, pedig ritkán lehet meglepni engem.  Dög leszek, és nem írom le mi volt az, tessék elolvasni!:P

Kémeim azt jelentették, hogy még idén megjelenik magyarul a könyv, nem kell sokat várnotok az olvasásra, ámbár aki megteheti, annak ajánlanám, hogy olvassa eredeti nyelven, mert Nalini Singh nagyon érdekes és eredeti stílusban ír, furcsa szavakat és kifejezéseket használ, ami valószínűleg újzélandi mivoltából fakad.

Külön ezt a részt elég nehéz értékelnem, de mindent összevetve nekem  a sorozat 10 pontos, kis gyöngyszem a urban fantasy-s szalmakazalban

.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ha tudnék angolul, mindenképpen úgy olvasnám, de sajnos ez egyelőre még nem mennem, úgyhogy kénytelen leszek megvárni a magyar megjelenést... De már tűkön ülök :)

Katamanó írta...

;) Ezt még én sem olvastam, csak Titti, de már ideje lenne :D

Névtelen írta...

azt lehet mar tudni, hogy mikor jelenik meg magyarul?

Névtelen írta...

Nem szeptember környékén?
=D

Megjegyzés küldése