Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2011. január 21., péntek

Brent Weeks: Árnyak útján

Először nagyon csodálkoztam azon, hogy a Könyvmolyképzőnél egy ilyen könyvet látok. Rögtön megfogott a borítója, az a rideg tekintetű gyilkos, aki ránk néz róla hát borzongató. Karácsony után rögtön meg is vettem, és a Karácsonyi könyveimet félre dobva ezt olvastam, bár azt hiszem a faltam jobb szó lenne rá.

Azoth egy tíz éves tolvaj palánta, minden vágya, hogy elszegődhessen Durzo Blint, a világ leghíresebb bérgyilkosa mellé, (ők nem bérgyilkosnak nevezik magukat, hiszen tudnak varázslatot használni, ők a Veszejtők) valami különös csoda folytán Durzo fel is figyel rá. Meg bízza azzal, hogy abban a céhben ahol él, ölje meg a céh terroristáját; Patkányt. Ha ezt megteszi, akkor felveszi maga mellé, hiszen Azothban meg van az a bizonyos Tálentum, az az a varázslás képessége.

A történet eleinte egy- két szálon fut, majd a végén igazi monumentális fantasyként, mindenki sorra kerül, de természetesen legtöbbet a főhös szemével láthatjuk a világot. Végig kísérjük Azoth gyermekkorát, egészen a fiatal koráig, ismerjük a sikereit bukásait, és ami a legkülönösebb; szeretjük Őt! Sőt szeretjük a rideg Durzót is, pedig mind ketten hidegvérű gyilkosok.

Az írónak ez az első könyve. Komolyan mondom számomra ez hihetetlen is, annyira tökéletesen van összerakva. A fordítás is fantasztikusan jó! Brent fantasztikusan csűri csavarja a szálakat. Nagyon jól tud manipulálni minket.

A borító, mint már fentebb említettem, csillagos ötös. Nekem karton borítósban van meg, egy olvasás meg sem látszik rajta, igaz jó nehéz, de mit is várjunk egy hétszáz oldalas könyvtől.

Én igazán olyan vagyok, aki mindenbe bele köt amibe lehet, na de ez az a könyv amibe egyszerűen nem lehet. Annyira vágytam már egy ilyen igazi jó fantasyra, és azzal, hogy a Könyvmoly adta ki, sokkal több emberhez fog majd eljutni, ez szintén külön öröm, hiszen manapság olyan kevesen olvassák ezt a méltatlanul mellőzött műfajt.

A könyv számomra Tízből tizes. Hogy is kaphatna kevesebbet. Abszolút kedvenc lett. Nagyon várom a folytatást, a külföldi oldalakon azt olvastam, hogy az még jobb és izgalmasabb, mint az első rész. Ezt még elképzelni is nehezen tudom, hiszen ez is annyira jó volt, de remélem igazuk lesz. Csak jelenjen meg minél előbb, a legjobb lenne ha már holnap itt lehetne a polcomon!

9 megjegyzés:

NorbertG írta...

Arról tudni valamit, hogy mikor jelenik meg a folytatás ?

Katamanó írta...

Március április környékére ígéri a könyvmolyképző, de náluk sosem lehet tudni :(

Névtelen írta...

Én is elkezdtem olvasni. Nem rossz, bár eddig csak Durzo jelenetei jöttek be nekem. Az is lehet, hogy ha máskor olvasnám akkor még jobban tetszene, de most a Shilla után minden történet gyengébbnek tűnik.

Katamanó írta...

:):) Kinek a pap kinek a papné :):) Nekem pont ez volt az a könyv, ami mindent lenyomott, ugye miatta nem voltam képes igazából Wardot sem olvasni, annyira kevés volt nekem utána, de szerintem pont ez a jó:) Nekem hihetetlenül tetszett az egész, nem szedtem jelenetekre:) Ez egy vérbeli fantasy, szerintem szuper :) Remélem a későbbiekben talán neked is jobban fog tetszeni. De ha most nem jön be annyira tedd félre, én is ezt tettem Ward-dal, és majd máskor elolvasod :)

Névtelen írta...

Most kicsit szüneteltettem Brenda Joyce miatt, de hétvégén folytatom. Most ott tartok, hogy Azoth felnőtt. Remélem innentől jönnek az izgalmak is, meg a szereplőket is jó lenne megkedvelni. Még lehet belőle kedvenc. Legtöbb kedvencemmel nem voltam megelégedve eleinte. :)

Katamanó írta...

:):) Nekem végig izgalmas volt :)

Névtelen írta...

Valószínű azért nem találom izgalmasnak, mert nincs olyan szereplő akiért izgulni tudnék. :(

Katamanó írta...

Az lehet, bár én Azothot is és Durzót és még nagyon sok embert kifejezetten megszerettem benne :) Most a bátyám olvasta ki, nem kicsit irigyekdett h én a következőt olvasom már angolul.

Névtelen írta...

Látom neki is tetszett. :) Héten megírom én is a véleményemet a könyvről. Azért van ami nekem is tetszett benne, ez pedig a világ, nagyon jól ki lett dolgozva.

Megjegyzés küldése