Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2011. szeptember 14., szerda

Kresley Cole: Vámpírharc

Ez a kötet a sorozat 3. része
Cole-tól a sorozat első kötetét már lassan több mint másfél éve olvastam. Akkor még viszonylag kevés könyvet ismertem ezen műfajon belül, és kissé furcsáltam és idegenkedtem a könyvtől, amikor belekezdtem, végül észre sem vettem, mennyire magával ragadott a történet, és ha az emlékezetem nem csal, még aznap végig olvastam, amikor megvettem. 

Ez a könyv már szó szerint egy éve ül a polcomon. Megjelenéskor azonnal beszereztem, de mivel a második rész végén kicsit sem voltak szimpatikusak azok a szereplők, akikről a mostani rész szól, nem igazán akarództam neki állni. Azóta már a következő két rész is itt van, szintén olvasatlanul, és ha a hírek igazak, hamarosan jön a hatodik rész is. 

Bowen egy vérfarkas, több száz évvel ezelőtt elvesztette a párját, és sajnos egy vérfarkasnak egy életben csak egyetlen párja lehet, több nem. Bowen azóta szinte nem is él, egy jóslat éleszti újra fel, ami azt mondja, hogy újra meglelheti a szerelmét. Miközben ezt az utat követi, egy különös boszorkánnyal találkozik, és hiába küzd önmaga ellen, egyre jobban beleszeret, és ez egy olyan dolog, amire még nem volt példa a Lkye-k történelmében....

Őszinte leszek, én szeretem ezt a műfajt, és remélem a helyén is kezelem. A Paranormális románcok írói közt Cole egy zseni. Szuperül ír, mindig épp eleget ad, és az utolsó pillanatban is tartogat számunkra meglepetéseket. Nem unatkozunk egy percre sem, és a szex is úgy beleillik a történetbe, és olyan hihető, ahogy van. De! Igazából ez a könyv, ahogy ettől a műfajtól manapság sajnos várni lehet, nem igazán szól sok mindenről. Ez nem zavaró, mert aki ilyet vesz a kezébe inkább egy romantikus- erotikus könyvélményre vágyik, és egy könnyen olvasható, falható regényre nem pedig egy Dickens-re.

A borító nem nyerte el a tetszésemet, az első kettő sokkal jobban tetszett, ellenben a betűk mérete normális, "csak" ötven oldalnyi reklám van a végén, ami tűrhető, és nem törik a gerinc sem. De az biztos, hogy ha nem tudnám, mi is ez a könyv, vagy ne keresném a műfajt,  nem venném meg.

Mindent egybe vetve, a könyv pörgős, humoros, kellemes olvasmány. Senki se várjon tőle szépirodalmi magaslatokat, de egy szórakoztató urban fantasy ponyvának tökéletes. A műfaj rajongói ne hagyják ki semmiképp, ez a sorozat csak egyre jobb és jobb lesz.Számomra tízből kilenc.


2 megjegyzés:

Ketket írta...

Én most olvasom a Cat&Bones-t, és ugyanez a véleményem róla:)) Frosthoz képest milyen Cole?

Katamanó írta...

Szerintem Frost jobb, ő inkább Nalinis, de kicsit pörgősebben, érzelmesebben és viccesebben. De ez nem krimis, akciós, ez romantikus könyv, de nem olyan mint Ward, hogy csak a szexről szól. És ebben a karakterek csak természetfeletti lények, boszorkányok, vámpírok, démonok, valkűrök, vérfarkasok.... :) De ha Nalini tetszik szerintem ez is fog. :)

Megjegyzés küldése