Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2011. május 24., kedd

10 angol sorozat amit olvasni fogok hamarosan

Ez a bejegyzés abból az apropóból készült, hogy rátaláltam a Good Reads, nevezetű oldalra. Tudom sokan mondhatják, hogy kissé lassú vagyok, és későn kapcsoltam, de ennek ellenére is el vagyok ragadtatva, ugyanis végre találtam egy helyet, ahol össze vannak gyűjtve a jó sorozatok, élvezetes véleményeket olvashatok róluk, látom mi mikor jelenik meg, és az általam nagyra értékelt műfajban (urban fantasy) mik a legfrissebb hírek.

A következő könyvek és sorozatok keltették fel annyira az érdeklődésemet, hogy nem úgy éreztem nem maradhatok le róluk, érdeklődésem és vásárlási sorrendem szerint írok róluk, és számíthattok rá, hogy ebben a sorrendben lesznek kitéve a kritikák a blogra is, körülbelül heti rendszerességgel, szerencsére Titti is csatlakozott az akcióhoz, így még több könyvről olvashattok:

10.

Lord of the Fading Lands (Tairen Soul #1)

by C.L. Wilson (Goodreads Author)


Ez egy igazi paranormális románc, a vélemények szerint még Kenyonnál is jobban ír az írónő, kíváncsian várom :)
Valaha felégette a világot.
Valaha visszavezette a végtelen sötétségbe.
Valaha végtelenül szeretett, igazi legenda volt.
Most ezer évvel később, egy új kihívás csalja elő a tündérek világából, egy világba ami nagyon sokat jelentett neki valaha. Most az ősi, ismerős ördög kezdi visszanyerni az erejét, és egy új hang igézi meg Őt - sokkal csábítóbb, varázslatosabb és őrjítőbb, mint bármi más ezelőtt.



9.

Witch Song

by Amber Argyle (Goodreads Author)


A világ változik. Valaha a boszorkányok éneke uralt mindent a szelektől kezdve a váltakozó évszakokig. - De már nem így van. Minden boszorka eltűnt, egy áruló fogva tartja őket. Mindet, kivéve Brusennát. Ahogy az énekük visszhangja egyre inkább elhalványult, az áruló egyre erősödött. Most eljött Brusennáért is. A védelmezője megesküdött, hogy vigyázni fog rá, de még ő sem győzhet le egy Sötét Boszorkányt. Valahogy Brusennának képesnek kell lennie arra, amire előtte egy boszorkány sem volt. Meg kell találnia az árulót. Meg kell küzdenie vele és le kell győznie. Mert ha nem sikerül neki, nem lesz már semmi ezek után amit meg kéne menteni.



8. 

Pegasus (Pegasus #1)

Robin McKinley

Fantasztikusan írt fantasy egy barátságról pegazus és a hercegnője között. 
A több ezer éves hagyomány alapján, ami pegazusok és emberek között köttetett, Sylviianelt hozzá kötik Ebonhoz, a saját Pegazusához, a tizenkettedik születés napján. E két faj jól megfér egymás mellett, csak a kommunikációt választja el köztük egy hatalmas fal. Emberek és pegazusok a nyelvükre szakosodott mágusokra hagyatkoznak, akik segítenek megoldani a nyelvi nehézségeket.
De Sylvi és Ebon esetében ez nem így működik. Ők tökéletesen értik egymást. Nagyon gyorsan ismerik meg egymást és fűzik szorosabbra a kapcsolatukat, annyira, hogy ez a kapcsolat fenyegetést jelent a két különböző társadalomra. New York Times Bestseller írója, Robin McKinley elvezet minket egy felejthetetlen mesevilágba a megtörhetetlen barátságról. A misztikus lényekkel átszőtt dráma sorsa az, hogy igazi klasszikussá váljon.

7.

Die for Me (Revenants #1)

by Amy Plum (Goodreads Author)

Az életem mindig teljesen normális volt. Egyetlenegy pillanatba került csupán, hogy mindez megváltozzon. Egyik pillanatról a másikra árvákká váltunk a testvéremmel. Az életünket becsomagoltuk, és elreplültünk Párizsba, hogy a nagyszüleinkkel élhessünk. Tudtam, hogy a megtört lelkem és életem már sosem lesz ugyanaz. Akkor találkoztam Vincent-el.

Misztikus, szexi és kimondhatatlanul vonzó - Vincent Delacroix szó szerint megjelent a semmiből és teljesen levett a lábamról. Pontosan ugyanúgy, egy pillanat alatt veszélybe kerültem,és elveszthetem a szívemet immár teljesen. De úgy éreztem készen állok rá. Persze ahogy lenni szokott, semmi sem ilyen egyszerű. Ugyanis Vincent nem volt normális ember. Borzalmas sors várt rá, ami azt jelentette, hogy az élete minden nap veszélyben forog.  Voltak ellenségei... elpusztíthatatlan, gyilkos ellenségek, akik mindenáron elakarták pusztítani őt, és a hozzá hasonlókat.
Mostanáig én azért küzdöttem, hogy az életem darabkái végre összeálljanak, újra kockára tehetem a lelkemet- ahogy az életemet és a családomét - megéri egy ekkora küzdelem azért, hogy szeressenek?


6.


Dragon Bound (Elder Races #1)

by Thea Harrison 

Félig ember- Félig wyr, Pia Giovanni egész életét azzal töltötte, hogy a wyr faj és a Fae konfliktusokat elkerülje. De miután megrágalmazzák azzal, hogy ellopott egy érmét a sárkányoktól, Pia hirtelen a legnagyobb célpont lett a legerősebb- és szenvedélyesebb - járó faj előtt. 
Dragos Cuelebre, a legfélelmetesebb és leginkább tisztelt wyr, nem tudja elhinni, hogy valakinek van elég bátorsága ahhoz, hogy lopjon tőle, azt meg még kevésbé gondolta volna, hogy sikerrel jár. Amikor elkapja a tolvajt, Dragos megkíméli Pia életét, de jogot formál a lányra közben szinte észre sem veszi milyen szenvedélyt lobbantott fel benne a lány. 
Pia tudja, hogy vissza kell valahogy fizetnie Dragosnak a tettét, de visszautasítja azt, hogy a szolgája legyen,  de nem tud az ellen tenni semmit, hogy a lelke akarja a férfit, testestül lelkestül. 

5. 

Lost Voices (Lost Voices #1)


Mi történik azokkal a lányokkal akiket senkisem lát? - Azokkal akikre nem figyelnek, semmibe veszik őket? Azokkal a lányokkal akiket senki sem hall meg amikor segítségért kiáltoznak?

A tizennégy éves Luce is egy ilyen elveszett lány. Miután az édesapja eltűnt egy tengeri viharban, ő meragadt egy borzalmas, szürke Alaszkai horgász faluban, ahol nem érez mást, csak keserűséget. Magáyos sziklák tornyosulnak nem messze az otthonától, szinte már várja a halált a hullámoktól odalent. Sosem gondolta volna, hogy egy furcsa átváltozáson fog keresztül menni, és sellő lesz belőle. 
 Egy sellő csoport talál rá Luce-ra és üdvölzik őt- mindannyian olyanok mint ő, elveszett lányok, akiket elnyomott az emberiség életük legsötétebb pillanataiban is. A hableányok gyönyörűek, szabadok és kortalanok, Luce el van ragadtatva az új életétől, egészen addig, míg rá nem jön egy szörnyű dologra, hogy énekükkel sziklákra kell csábítani a hajókat.
Luce hatalmas tehetsége az énekléseben még a királynő figyelmét is felkelti, a büszke és elegáns Catherináét, és Luce hamarosan úgy érzi csatlakozott a tömeggyilkosok seregéhez.  Luce szenved attól, hogy a saját embersége miatt furcsán viselkedik a barátaival, és ami még rosszabb, Catharina úgy tűnik riválist lát benne. Lesz Lucenak elég ereje ahhoz, hogy megbírkózzon ezekkel? Vagy ismét csak egy egy elveszett lány lesz?

4.

Cry Wolf (Alpha & Omega #1)

by Patricia Briggs


Briggs belekezd egy teljesen új sorozatba, a Mery Thompson által megismert világban.
Anna sosem tudott arról, hogy vérfarkasok léteznek egészen addig, amig ő túlélt egy aggressziv támadást és ő maga is azzá vált. Három évvel az átváltoztatása és az falka legaljaként élt évek után megtanulta, hogy sosem bízhat a domináns farkasokban. De az a helyzet, hoyg Anna a legritkább típusú vérfarkas, ő egy omega. És az ország egyik legerősebb vérfarkasa úgy gondolja, hogy nagyon értékes falka tag lenne... és persze eközben a párja is... 
3.

The Iron King (Iron Fey #1)

by Julie Kagawa (Goodreads Author)

Meghan Chase-nek titkos a sorsa - olyan amire sosem számítana.... Valami mindig kicsit fura volt az életében, amióta az édesapja eltűnt a pontosan a szeme előtt, hat éves korában. Azóta nem találja a helyét se az iskolában, se otthon.
Amikor egy sötét ismeretlen elkezdi figyelni a távolból, az ő mókás legjobb barátja elkezd különösen védelmezővé vállni, és Megan érzi, minden amit ismer megfog változni.
De sosem találta volna ki az igazságot - azt, hogy ő egy mítikus tündér királynak a lánya, aki éppen egy halálos háborúban vesz részt. Megannak mostmár meg kell tanulnia milyen messze mehet el akkor, ha valaki fontos számára, hogy megállítson egy nem tündér lényt és megtalálja a szerelmet a fiatal herceggel, aki szívesebben látná őt holtan, mint, hogy megérintse a szívét.


2.

Bitten (Women of the Otherworld #1)

by Kelley Armstrong (Goodreads Author)

Elena Michaelsa az egyetlen nőnemű vérfarkas a földön. Nagyon elege van belőle. Elege van abból, hogy az egész életét bújkálással és saját maga védelmezésével kell töltenie, egy életet, ahol a legfontosabb munkája, hogy levadássza az elvadult farkasokat. Elege van a világból, ami csak a vad és gyilkos oldalát tudja kamatoztatni. A legrosszabb pedig az, hogy kezdi megszokni ezt az életet, és elfogadni, hogy ő milyen ember.

Elhagyja a falkát és visszatér Torontóba, ahol megpróbál emberként élni. Amikor a falkavezér hívja, hogy segítsen neki harcolni, csak azért egyezik bele, mert tartozik neki. Amikor egyszer ennek vége lesz, nem tartozik többé a falkához és szabad ember lehet. Ez az amit akar. Amit igazán akar.

1.

To Tame a Highland Warrior (Highlander #2)

by Karen Marie Moning



Egyedül az ő szerelme mentheti meg a lelkét az örök kárhozattól!
Arra született, hogy vezesse a harcosokat, ember feletti erővel, de Gavrael McIllioch elutasította a nevét és a skót hegyi kastélyát, reménykedve, hogy megmenekülhet ősei sorsától. Elrejtette az igazi személy azonosságát az ellenséges klán elől, és új nevet adott magának; Grimm - hogy megvédhesse azokat, akik igazán számítanak neki. Mindent megtesz annak érdekében is, hogy egyetlen szerelme, Jill sose jöjjön rá arra, hogy szereti. Távolról ennek ellenére mindig figyeli és amikor kap egy sürgős üzenetet - Gyere Jillianért - azonnal útnak indul, de nem számít arra, hogy házasság okán rendelték oda. Meg kell vívnia Jill kezéért...
Ennek a sorozatnak az első részét már elolvastam, az alábbi linken tudhattok meg róla többet. 

Titti által bevállalt könyvek, nála nincs sorrend, úgy olvassa, ahogy kedve van :) 


Half-Blood (Covenant #1)

by Jennifer L. Armentrout

A Hematoi nemzettség az istenektől származik, Két Hematoi gyermeknek, akik a tisztavérűektől születtek, isteni ereje van. Hematoi gyermekei ennek ellenére elpusztíthatóak, és halandók. A félvéreknek két opciójuk van, a Sentinelek kiképzik őket, akik démonokat ölnek és vadásznak vagy a tiszták szolgái lesznek. 

A tizenhét éves Alexandria inkább áldozná fel az életét, mint hogy koszos wc-ket pucoljon, de úgy tűnik nincs választása. Van sajnos egy két szabály amit a tanulóknak muszáj betartania. Alexnek mindegyikkel gondja van, de az egyikkel különösen:

 A Kapcsolat a tiszták és a félvérűek között szigorúan tilos!

Sajnos nagyon tetszik neki a teljesen tiszta vérű Aiden. De nem az a legnagyobb baja, hogy bele szeretett Aidenbe- hanem hogy életben kell maradnia, és diplomázni a Covenant iskolában, hogy Sentinellé válhasson. Ha elbukja a kötelességeit, akkor démonná válik és Aiden fog rá vadászni. 



Once Dead, Twice Shy (Madison Avery trilogy #1)

by Kim Harrison



Madison Averynak hívnak. Azért vagyok itt, hogy elmeséljem, több van odakint mint amit te láthatsz, érezhetsz vagy hallhatsz. Azért mert én itt vagyok. Látom. Érzem. Megélem.
Valami különös okból üldözte őt a sötét kaszás, el akarta intézni a lelkét, testét, mindenét. De mielőtt a kaszás elvégezhette volna a dolgát, Madisonnak volt még ereje, hoyg megérintse különleges amulettjét, és elmeneküljön. Most ideragadt a földre - halott de nem lépett tovább. Valahogy az amulett ad neki egy testet, így létezni tud élet és halál között. Még minidg nem tudja miért üldözi őt a kaszás, de ő nem az a fajta aki leül és csöndben várja a sorsát beteljesedni.
Egy kis talpraesettséggel, és egy világos kaszás segítségével (aki a jó fiúk között van! talán...) és persze az őrangyalával Madison kész arra, hogy kezébe vegye a saját sorsát, mielőtt az veszi át fölötte az uralmat. 

A Spy in the House (The Agency #1)

by Y.S. Lee

Megmenekülve a galloktól Londonban valahol az 1800-as években, egy fiatal árva (és tolvaj) Mary Quinn meglepődik, hogy felajánlanak neki tanulási lehetséget, jó szállást - és nagyon különös hivatást ajánlva.  Miss Scrimshaw Akadémiája csak egy fedőnév azoknak a lányoknak, akik az Agencynek dolgoznak, és tizenhét évesen, Mary úgy gondolja, hogy elkezdi a tréninget, és megcsinálja a tesztet, hogy bekerülhessen ebbe a különös csoportba. 




10 megjegyzés:

Mayerné Répási Adrienn írta...

Izgalmas sorozatok.Remélem hamarosan az é polcomon is ott csücsülnek.

pingi írta...

Én szívesen elküldöm neked az Iron King első részét, és akkor nem kell megvenned :)

Elsia írta...

Én kérhetek a bejegyzésekhez egy plusz infot előre is? Mégpedig azt, hogy mennyire nehezek angolul? (Nekem pl. jó lenne tudni, mert ha hiába szuper, ha borzasztó nehéz az angolja esélyem sincs.)
Az én szempontomból például a Blood Bound (Patricia Briggs) vagy a Vámpírakadémia angolul egy könnyű angolú könyv (mondjuk 2-3/10) Moning könyvei meg egyenlőek a vérhullással(8-9/10). Te meg biztos meg tudod állapítani, hogy melyik milyen nehézségű.
Lehetne?

Katamanó írta...

Persze, akkor ezentúl minden angol könyvjöz bevezetek egy ilyen mérték egységet :) Twilight és a Micimackó az egyes szint, Moning Feverje pedig 8-as :) Vettem :):)

Elsia írta...

Szuper!! Köszi:)

Katamanó írta...

Pingi köszönöm szépen :) Szerencsére már megvan :)

Kelly írta...

Jó sorikat választottál:) Tavaly regiztem a GR-en, napokig bújtam, nem bírtam magammal:) Nem mellesleg imádom az igényes borítókat:)

Katamanó írta...

Én is... be kell valljam, a borítók igen csak nyomtak a latban :) A Hableányost meg ugye tőled kaptam ;)

Névtelen írta...

Jaj, Kim Harrison Madison trilogiája engem is nagyon érdekelne... nem tudod, lehetséges, hogy nálunk is ki fogják adni, vagy ne is számítsak rá?

Katamanó írta...

Sajnos nem tudok róla, hogy bárhol tervben lenne, de ha lesz olyan könyv, ami sokakat érdekelne, akkor bevállalom és lefordítom :)

Megjegyzés küldése